Rus jetleri İdlib'i vurdu: 2 sivil öldü

Rus savaş uçaklarının, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yerleşim yerlerine düzenlediği saldırıda ilk tespitlere göre 2 sivil hayatını kaybetti, en az 10 sivil de yaralandı.

DÜNYA 12.11.2019, 15:57
Rus jetleri İdlib'i vurdu: 2 sivil öldü

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Rusya'ya ait savaş jetleri, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki Kefrenbil ilçesi, Has, Marrıthırme ve Şinan köylerine hava saldırısı gerçekleştirdi.

Beyaz Baretliler (İdlib Sivil Savunma) yetkililerinden edinilen bilgilere göre, Şinan köyüne gerçekleştirilen hava saldırısında ilk tespitlere göre biri eczacı iki sivil yaşamını yitirirdi, en az 10 sivil yaralandı.

Rus savaş uçaklarının vurduğu bölgeye intikal eden Beyaz Baretliler (Sivil Savunma) ekipleri, arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Savaş uçaklarının saldırısında hedef alınan yerler arasında bir de eczane bulunuyor.

Ekim ayında 75 sivil yaşamını yitirmişti

Beyaz Baretliler (Sivil Savunma) raporuna göre, Beşşar Esed rejimi, İran destekli yabancı terörist gruplar ve Rusya'nın, Ekim ayında İdlib'deki sivil yerleşim yerlerine gerçekleştirdiği saldırılarda 13'ü çocuk 75 sivil yaşamını yitirmişti.

Türkiye ile Rusya arasında 17 Eylül 2018 tarihinde imzalanan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde, Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın saldırılarında bin 300'den fazla sivil hayatını kaybetti. 

Saldırıların yoğun olduğu yerlerden, nispeten saldırıların daha az olduğu yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise son bir yılda bir milyonu aştı.

Yorumlar (0)