Rus gazına tavan fiyat uygulaması getirildi, Kremlin’den sert tepki geldi

G7 ülkeleri ve Avrupa Birliği tarafından Rus petrolüne getirilecek 60 dolarlık tavan fiyat uygulaması hakkında konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Bu durum asla kabul edilmeyecektir” dedi.

DÜNYA 04.12.2022, 09:30 05.12.2022, 09:21
Rus gazına tavan fiyat uygulaması getirildi, Kremlin’den sert tepki geldi

Rusya- Ukrayna savaşının ardından Avrupa ülkeleri, Rusya’ya yönelik yaptırımlar uygulama kararı verdi. Bu durumun sonrasında Rusya da kendisine yaptırım sağlayan Avrupa ülkelerine, petrol ve gaz yoluyla karşılık verdi. Söz konusu olay sonucunda Avrupa'da büyük bir enerji krizi meydana geldi. G7 ve AB ülkeleri, Rusya’nın bu hamlesine karşılık olarak deniz üzerinden getirilen Rus petrolüne varil başına 60 dolar tavan fiyat sistemini devreye soktu.

“Hazırlıklarımız var, kabul etmiyoruz”

G7 ve AB ülkelerinin söz konusu kararı sonrasında Kremlin’den büyük bir tepki geldi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Mevcut durumda birkaç analiz gerçekleştiriyoruz. Getirilen tavan fiyat sistemine cevap verecek hazırlıklarımız bulunuyor. Bu tavan fiyat sistemini asla onaylamıyor ve kabul etmiyoruz. Bu durumun ne şekilde organize edileceğini incelemelerimizin hemen sonrasında hızlı bir şekilde bildireceğiz" dedi.

“Rusya’nın bir parçası”

Bir gazeteci tarafından, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donbass bölgesine ziyarette bulunacak mı?” sorusunu da cevaplayan Peskov, "Bazı şeylerin yeri ve zamanı vardır. Bunlar yerine gelince bu ziyarette gerçekleşecek. Bu bölgeler Rusya’ya aittir ve bir parçasıdır" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)