Rus Büyükelçiliği'nden siber saldırı iddialarına cevap

Dün gece saatlerinde Rusya'nın ABD Büyükelçiliği, ABD ve diğer ülkelerdeki devlet ve özel kurumlarına yönelik gerçekleştirilen siber saldırıların Rus devlet kurumlarıyla ilişkili olduğu yönündeki iddialarını reddetti.  

DÜNYA 02.07.2021, 13:25 04.07.2021, 09:14
Rus Büyükelçiliği'nden siber saldırı iddialarına cevap

Rus devlet kurumlarının son dönemdeki siber saldırılarla ilişkili olduğu iddialarına Rusya'nın ABD Büyükelçiliği'nden bir tepki geldi. 

“Kesinlikle reddediyoruz”

Dün gece saatlerinde Rus Büyükelçiliğinin sosyal medyada yaptığı açıklamada, ABD ve diğer ülkelerdeki devlet ve özel kurumlarına karşı Rus devlet kurumlarının siber saldırılara karıştığına ilişkin iddiaları reddetti. 

Büyükelçilik, Moskova için siber suçlarla mücadelenin, "temel bir öncelik" olmayı sürdüreceğini ve siber tehditlerle mücadele konusunda en iyi yolun "iki ülkenin devlet kurumları arasında etkileşimi sağlamak" olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi:

"Rus devlet kurumlarının, yurtdışındaki ve ABD'deki özel ve devlet kurumlarına karşı saldırılara karışmasını kesinlikle reddediyoruz. Rusya için siber suçlarla mücadelenin, temel bir öncelik olduğunu ve her çeşit suçla mücadeleye ilişkin devlet politikasının ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtiyoruz. Bu konunun yürütülmesi konusunda çok farklı kanun uygulama araçları kullanılmaktadır" 

“İşleri düzene koymanın zamanı”

Öte yandan Büyükelçilik, ABD’nin uluslararası bilgi güvenliğini güçlendirmek üzere asılsız suçlamalardan vazgeçerek Rus uzmanlarla çalışmaya ve bu kapsamda siber suçlarla mücadele konusunda ortak çabalara dikkat çekilmesini umduğunu ifade ederek, "Rusya'daki altyapıya yönelik saldırıların sürekli olarak meydana geldiği ABD topraklarında, tüm işleri düzene koymanın zamanı geldi” ifadelerini kullandı.

İngiliz ve ABD istihbarat servisleri, Rusya Dış İstihbarat Servisi'ni bulut ve kurumsal ortamlarını tehlikeye atmayı hedefleyen küresel bir "kaba güç ve kuvvet" siber saldırısıyla suçlamıştı. ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı’nın sosyal medyadan yaptığı açıklamada ise, "Rus GRU, bulut ve kurumsal ortamlarını tehlikeye sokmak için küresel bir kaba kuvvet kampanyası izliyor" sözleri kullanılmıştı.

Yorumlar (0)