Rus Bakan tatbikatta hayatını kaybetti

Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeny Zinichev'in, Rusya’nın Norilsk kentinde gerçekleştirilen arama-kurtarma tatbikatı esnasında hayatını kaybettiği duyuruldu.

DÜNYA 08.09.2021, 15:53 09.09.2021, 10:06
Rus Bakan tatbikatta hayatını kaybetti

Rusya'nın Krasnoyarsk bölgesindeki Norilsk şehrinde, Acil Durumlar Bakanı Yevgeny Zinichev'in, bakanlığa bağlı birimlerin arama-kurtarma tatbikatı esnasında yaşamını yitirdiği bildirildi. 

Rus Bakan, tatbikat sırasında hayatını kaybetti

Bakanlık tarafından gelen yazılı açıklamada, “Acil Durumlar Bakanı Yevgeny Zinichev, Norilsk şehrinde Kuzey Kutup bölgesinde meydana gelebilecek acil durumlara karşı gerçekleştirilen bir tatbikat esnasında, bir kişinin hayatını kurtarmak amacıyla düzenlenen tatbikat esnasında trajik bir şekilde yaşamını yitirdiğini size bildirmekten dolayı üzgünüz” ifadelerine yer verildi.

İddiaya göre, tatbikat esnasında kıyı kenarında duran bir kişi suya düşerken, söz konusu kişiyi kurtarmak amacıyla Bakan Zinichev suya atladığı esnada kayaya çarptı ve helikopterle hastaneye götürülürken yaşamını yitirdi.

2018'de göreve gelmişti

55 yaşındaki Bakan Zinichev, Norilsk şehrindeki temasları çerçevesinde dün bir itfaiye istasyonunun inşaatını denetleme çalışmalarına katılmıştı. 18 Ağustos 1966'da Rusya'nın St. Petersburg şehrinde dünyaya gelen Zinichev, 1984-1986 arasında Sovyetler Birliği Kuzey Filosu'nda görev aldı. 1987 yılından sonra bazı kurumların kademelerinde görev alan Zinichev, Rusya Devlet Başkanı Putin'in yakın korumalığını da yaptı. Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin başkan yardımcılığı görevinde de bulunan Zinichev, 18 Mayıs 2018’den beri Rusya Acil Durumlar Bakanlığının başında yer alıyordu.

Yorumlar (0)