Rus Bakan: “Haberleri kendileri üretip sonra da şaşırıyorlar” 

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’nin Rusya’yı kamuoyuna kötü göstermek için çeşitli haberler ürettiğini ve sonra da bu ürettikleri habere şaşırdıklarını ve Rusları suçladıklarını ifade etti. 

DÜNYA 04.02.2022, 17:56 06.02.2022, 09:16
Rus Bakan: “Haberleri kendileri üretip sonra da şaşırıyorlar” 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD hakkında sert ifadeler kullandı. ABD’nin, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceği yönünde haberler yaptığını, propaganda amaçlı sahte görüntüler hazırladığını ve bunlara hem ABD’lileri hem de diğer dünya vatandaşlarını inandırdıklarını belirten Lavrov, “Kendi ürettikleri haberlere şaşırıyorlar.” ifadelerini kullandı. 



“Bunu sebepli ve sebepsiz sürekli yapıyorlar” 

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Jonathan Finer’ın Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmek için propaganda görüntüleri oluşturabildiğini ifade etmesinin üzerine Sergey Lavrov, “Batılı meslektaşlarımızın bunları yapıp sonra da neden şaşırdıklarını anlamıyorum. Sebepli ya da sebepsiz bunu sürekli yapıyorlar. İnternetten baktım, Ukrayna birliklerinin Donbass saldırısı ile ilgili sahte video hazırlandığı belirtiliyor. İşin ilginç yani bu videolar son zamanlarda sık sık hazırlanıyor.” 

Yorumlar (0)