Rumlardan Türk sınırına molotoflu saldırı

Kıbrıslı Rum gençler, Kıbrıs Barış Harekâtı'nı protesto etmek için Türk sınır kapılarına molotof ve yanıcı maddeler attı.

DÜNYA 21.07.2019, 08:30 21.07.2019, 08:54
Rumlardan Türk sınırına molotoflu saldırı

Kıbrıslı Rum gençler, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 45. yıl dönümünde ırkçı bir saldırı gerçekleştirdi. Ellerinde meşaleler ve Yunanistan bayrakları bulunan bir grup genç, Kıbrıs Barış Harekâtı'nı protesto etmek amacıyla sınıra yürüdü. 

Olay, dün akşam saatlerinde Lefkoşa'daki Ledra Palas ve Lokmacı sınır kapılarında yaşandı. 

'Rum Enosisçi Üniversite Öğrencileri Cephesi' üyesi bir grup genç, Lefkoşa'daki Ledra Palas ve Lokmacı sınır kapılarının Rum Kesimi'nde eylem düzenledi. 

Yaklaşık iki yüz kişiden oluşan grup, ara bölgeyi ihlal edip geçerek özellikle Türk askerlerinin nöbet tuttuğu yerlere saldırı gerçekleştirdi.

Yunanistan marşı söylediler

İddialara göre, Rum polisi tarafından sınırda engellenen kişiler, hem Yunanistan marşı söyledi hem de ırkçı sloganlar attılar.

Bununla da yetinmeyip ellerinde bulunan molotof ve yanıcı maddeleri Türk sınır kapılarına doğru attılar. Kıbrıs Türk tarafındaki sınırda geniş güvenlik önlemleri alındı.

Rum gençler, güvenlik güçlerinin uyarısı üzerine dağıldı.

Birleşmiş Milletler nezdinde de gerekli uyarılarda bulunularak, olası başka saldırıların gerçekleştirilmemesi hususunda Rum tarafının ikaz edilmesi istendi.

Yorumlar (0)