Rum liderden Türkiye'ye tehdit: Eylemlerle karşılık vereceğiz!

Doğu Akdeniz'deki tansiyonun yükselmesi sonrasında açıklamalarda bulunan GKRY lideri Nikos Anastasiadis, 'Türkiye'ye sadece laf ile değil eylemlerle de karşılık vereceğiz." diyerek tehditlerde bulundu.

DÜNYA 25.09.2020, 18:44
Rum liderden Türkiye'ye tehdit: Eylemlerle karşılık vereceğiz!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis, Fransız Le Figaro gazetesine konuştu. Anastasiadis Doğu Akdeniz ve Türkiye'ye ilişkin açıklamalar yaptı.

Anastasiadis, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin 'huzuru bozan' kısım olduğunu iddia etti.

"Eylemlerle karşılık vereceğiz"

Tehdit içerikli açıklamalar yapan Anastasiadis, "Türkiye'nin davranışı sonuçsuz ve yanıtsız bırakılamaz. Yalnızca laf değil eylemlerle beraber karşılık vereceğiz." ifadelerine yer verdi.

AB liderlerinin 1 Ekim tarihine ertelediği zirveden beklentilerine değinen Anastasiadis, Türkiye'nin uzun bir zamandır Yunan kara sularını ve Kıbrıs münhasır ekonomik bölgesini ihlal edip Doğu Akdeniz'deki yasa dışı iddiaları dayatmaya çalışması sebebiyle "politik ve diplomatik kararların" alınması gerektiğini kaydetti.

"Bölgenin ihlalini tercih ettiler"

Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerçekleşen görüşmeleri memnuniyet ile karşıladığını ifade eden Anastasiadis, "Ankara'ya diyalog talebinde bulunduğumuzu, aksi halde Lahey Uluslararası Mahkeme'ye başvuracağımızı paylaşıyoruz. Maalesef Türkiye'den yanıt gelmedi ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin münhasır ekonomik bölgesini ihlal etmeyi tercih etti." dedi.

Yorumlar (0)