Rum bakanın yanında söyledi: Türkiye'ye karşı ikiyüzlülüğü bırakın!

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides'in yanında yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Türkiye'ye karşı ikiyüzlü tutum sergilemeyi bırakmaları gerektiğini ifade etti. 

DÜNYA 29.06.2020, 14:49
Rum bakanın yanında söyledi: Türkiye'ye karşı ikiyüzlülüğü bırakın!

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides ile görüşmede bulundu.

Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Christodoulides'in yanında Türkiye hakkında kritik açıklamalar yaptı.

"Birbirimizin iç işlerine asla karışmıyoruz"

Szijjarto, hem Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile hem de Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olduklarını söyledi. 

Macaristan ile dostane ilişkilere sahip olan iki ülke arasında anlaşmazlık olmasının üzücü olduğunu kaydeden Szijjarto, Türkiye'nin iç işlerine kesinlikle müdahale etmediklerini, aynı şekilde Türkiye'nin de Macaristan'ın iç işleri hakkında değerlendirmede bulunmadığını ve taraf olmadığını ifade etti.

Szijjarto, Türkiye ile ciddi ticari ilişkilere sahip olduklarını ve Türk yatırımcılar tarafından ülkesine büyük yatırımlar yapıldığını belirtti. 

"Türkiye ile nasıl ilişki kurmak istediklerini artık söylesinler"

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri hakkında ne düşündüğü sorulan Szijjarto, Avrupa Birliği'ni (AB) Türkiye'ye karşı ikiyüzlü tutum sergilemekle suçladı.

Szijjarto, Christodoulides'in Dış Konular Konseyi’nde bu konuyu defalarca açtığını ancak şimdiye dek Avrupa Birliği'nin (AB) bu konuya yönelik üniter tutumunu bozmadıklarını kaydetti. 

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkinin Doğu Akdeniz’de yaşananlardan daha fazlası olduğuna dikkat çeken Szijjarto, Avrupa Birliği'nin (AB) artık Türkiye ile nasıl bir ilişki kurmak istediğini samimi bir şekilde dile getirmesi gerektiğini aktardı.

"İkiyüzlü davranmaları işleri daha çok karıştırıyor"

Szijjarto, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin çoğunun Türkiye salondayken başka, salonda yokken başka açıklamalar yaptıklarını aktararak, bu durumun işleri daha çok karıştırdığını ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Türkiye'ye karşı ikiyüzlü tutum sergilemeyi bırakmaları gerektiğini ifade etti. 

Yorumlar (0)