Ruhani, yardımcısıyla birbirine girdi!

İran'da 'Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri arasında tartışma' iddiası...

DÜNYA 23.06.2019, 16:55
Ruhani, yardımcısıyla birbirine girdi!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri arasında sert tartışmaların yaşandığı ileri sürüldü.

İddia, Hükümet'e yakın siteden geldi!

İran hükümetine yakınlığıyla bilinen Entekhab haber sitesine göre, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün bir toplantıda, Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri'ye "Siz ve reformistler hükümetin yıkılması peşindesiniz." şeklinde sert sözler kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye karşılık vermeyen Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri'nin toplantıyı terk ettiği öne sürülen haberde, İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin İshak Cihangiri'yi durdurmaya çalıştığı iddia edildi.

"İkna edilmeye çalışıldığı" iddiası!

Entekhab haber sitesinin haberinde, İshak Cihangiri'nin evine çekildiği, dünden bu yana bazı bakanların kendisini geri döndürme girişimlerinde bulunduğu, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in de ara buluculuk için İshak Cihangiri'nin evine gidenler arasında yer aldığı ileri sürüldü.

İran Gazetesi haberi yalanladı

Öte yandan yine hükümete yakınlığıyla bilinen İran Gazetesi'ne ait Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise, isminin açıklanmasını istemeyen hükümete yakın bir yetkili söz konusu iddiaları yalanladı ve İshak Cihangiri'nin şu an kabine toplantısında yer aldığı ifade etti.

Yorumlar (0)