Ruhani Sokullu'dan esinlendi: Bacağını keserek yanıt vereceğiz!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından misilleme olarak Irak'taki ABD üslerinin vurulmasına ilişkin, "Amerika Süleymani'nin elini kesebilir fakat İran buna bacağını keserek yanıt verecek." dedi. Ruhani'nin bu ifadesi, Sokullu Mehmet Paşa'nın İnebahtı Deniz Savaşı'ndan sonraki sözlerini akıllara getirdi.

DÜNYA 08.01.2020, 11:15 08.01.2020, 15:36
Ruhani Sokullu'dan esinlendi: Bacağını keserek yanıt vereceğiz!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin ABD'nin operasyonu sonucu öldürülmesi ve karşılık olarak Irak'taki ABD üslerinin vurulmasına ilişkin devlet televizyonuna önemli açıklamalarda bulundu. 

Ruhani, "Amerika Süleymani'nin elini kesebilir fakat İran buna bacağını keserek yanıt verecek." ifadesini kullandı. 

Bu sözler Sokullu Mehmet Paşa'yı hatırlattı

İran Cumhurbaşkanı'nın bu açıklaması, Sokullu Mehmet Paşa'nın İnebahtı Deniz Savaşı'ndan sonraki sözlerini akıllara getirdi. 

Osmanlı donanmasının İnebahtı Deniz Savaşı'ndaki yenilgisinin ardından Sokullu Mehmet Paşa, 1573 yılında Venedik Büyükelçisi Barbaro'ya bir mektup yazmıştı. 

Sokullu Mehmet Paşa, yazdığı mektupta, "Biz sizden Kıbrıs’ı alarak kolunuzu kestik, siz ise donanmamızı yenmekle yalnızca sakalımızı kestiniz; unutmayın ki, kol bir daha yerine gelmez, ama sakal eskisinden de gür çıkar." ifadelerine yer vermişti. 

Bir açıklama daha geldi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yaşanan ABD-İran gerilimine ilişkin bir açıklamada daha bulundu.

Ruhani, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "General Süleymani, IŞİD, El Nusra ve El Kaide'ye karşı kahramanca savaştı. Eğer terörle mücadelesi olmasaydı şimdi Avrupa başkentleri büyük bir tehlikede olurdu. Süleymani'nin suikastine ilişkin son cevabımız ABD güçlerini bölgeden göndermemiz olacak." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)