Ruhani korkuttu: İkinci bir koronavirüs dalgasıyla karşılaşabiliriz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında birinci dalgayı aştıklarını ancak Nevruz Bayramı için tatile çıkan vatandaşların dönmesiyle ikinci dalganın başlayabileceğini söyledi. Ruhani, "Halk yarından itibaren daha fazla kısıtlamalara karşı hazırlıklı olmalıdır" açıklamasında bulundu.

DÜNYA 25.03.2020, 12:03
Ruhani korkuttu: İkinci bir koronavirüs dalgasıyla karşılaşabiliriz

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, başkent Tahran'da kendisi dışında tüm kabine üyelerinin koruyucu maskeyle katıldığı Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme yönelik açıklamalar yaptı.

Ruhani, Nevruz Bayramı tatiline çıkan vatandaşların dönüş yolculuklarında Kovid-19 salgınının daha fazla yayılmasını önlemek için sert önlemler aldıklarını söyleyerek, "Hastalığın ilk dalgasını aşmayı başardık ancak önümüzde yeni bir dalga olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Halkın can güvenliğinden hükümetin sorumlu olduğunun altını çizen Ruhani, "Parklar ve bahçeler kapatılabilir. 13 Ferverdin'deki geleneksel törenler (Nevruz'un 13. gününde ailelerin pikniğe çıkarak yaptıkları kutlamalar) önceki yıllardaki gibi olmayacaktır ancak salgının önüne geçmek için başka çaremiz yok. Halkımız bu tedbirlerin onların menfaati için alındığını bilmelidir." ifadesini kullandı.

"Yarından itibaren kısıtlamalar artırılacak"

Ruhani, Koronoyla Ulusal Mücadele Kurulu'nda, kısıtlamaların artırılması yönünde karar alındığını ve hazırlanan planın bugün öğleden sonra yürürlüğe gireceğini kaydederek, "Halk yarından itibaren daha fazla kısıtlamalara karşı hazırlıklı olmalıdır." uyarısında bulundu.


 

Yorumlar (0)