Ruhani: Karantina söz konusu değil

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkede yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında hiçbir kentin karantinaya alınmadığını ve esnafın ticari faaliyetlerine sınırlama getirilmediğini söyledi.

DÜNYA 15.03.2020, 17:43
Ruhani: Karantina söz konusu değil

İran devlet televizyonun aktardıklarına göre başkent Tahran'da konuşan Ruhani, sağlık çalışanlarının işini kolaylaştırmak için halktan zorunlu olmadıkça evden çıkmamalarını isterken,  "Tahran veya diğer şehirlerde karantina söz konusu değildir. Esnafa faaliyetlerinde sınırlama getirilmedi. Herkes ticaretinde serbest." ifadelerini kullandı.

Bazı şehirlerde karantina haberleri

Cumhurbaşkanı Ruhani, alınan tedbirlerle ilgili herhangi bir kısıtlamanın olmadığını söylese de dün bazı şehirlerden "karantina" ve "esnafa sınırlama" haberleri geldi.

İran Genelkurmay Başkanlığı, cuma günü yaptığı açıklamada, virüsle mücadele kapsamında çarşı, pazar, alışveriş merkezleri ile sokak ve caddelerin boşaltılacağını bildirmişti.

Huzistan Eyalet Valisi Gulamrıza Şeriati, dün yaptığı açıklamada, eyaletin virüs nedeniyle karantinaya alındığını belirterek, market, bakkal, fırın, kasap, manav ve eczaneler dışındaki tüm iş yerlerinin faaliyetinin de yasaklandığını aktarmıştı.

İylam Sanayi, Maden ve Ticaret Müdür Yardımcısı Said Şerifi de dün eyalette Covid-19 salgınının önüne geçmek için pasaj ve iş merkezlerinin kapatıldığını duyurmuştu.

Yorumlar (0)