Ruhani'den Erdoğan'a tebrik

Hasan Ruhani, İran Cumhurbaşkanlığı sitesinde bir mesaj yayınlayarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 96. kuruluş yıl dönümünü tebrik etti.

DÜNYA 31.10.2019, 09:35 31.10.2019, 10:04
Ruhani'den Erdoğan'a tebrik

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran Cumhurbaşkanlığı sitesinde yayımlanan yazılı açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yıl dönümü vesilesiyle zat-ı alinize ve ülkenizin halkına en içten tebriklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Bölgede son 10 yıldaki gelişmeler dikkate alındığında Türkiye ile İran'ın belirgin rollerinin sorunların çözümüne yardımcı olduğunu vurgulayan Ruhani, şunları kaydetti:

"Türkiye ve İran'ın oynadığı rol, iki büyük komşu ülkenin birlikte hareket etmesi halinde bölge ülkelerinde istikrar, güvenlik ve barışın garanti altına alınmasında tayin edici olabileceklerini göstermiştir."

Ayrıca, Türkiye ile İran arasındaki tarihî, dostane ve kardeşçe ilişkilerinin her zaman geliştiğini söyleyen Ruhani, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin kurulmasının ve düzenli oturumların düzenlenmesinin, ayrıca Ortak Ekonomik Komisyon, Ortak Ulaştırma Komisyonu ve Tarım Stratejik Komitesi gibi çeşitli ihtisas komisyonlarının düzenlenmesinin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunduğunu ifade etti.

Ruhani, iki cumhuriyetin önemine atıfta bulunarak, "Geçtiğimiz on yıldaki bölgesel gelişmeler ve İran İslam Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti'nin sorunları çözmedeki önemli rolü, iki komşu ülkenin işbirliğinin bölgesel devletlerde barışı, güvenliği ve istikrarı sağlamada belirleyici bir rol oynayabileceğini göstermiştir." mesajını verdi.

Yorumlar (0)