Ruhani: ‘Birlik içinde olursak yaptırımlar kalkacak’

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki nükleer anlaşma müzakerelerinin olumlu yönde ilerlediğini belirterek, "Birlik içinde olursak yaptırımlar kısa sürede kalkacak." dedi.

DÜNYA 05.05.2021, 17:20 06.05.2021, 11:59
Ruhani: ‘Birlik içinde olursak yaptırımlar kalkacak’

Başkent Tahran'da Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan Ruhani, Viyana'da yürütülen müzakerelerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Nükleer anlaşmanın taraflarının uluslararası sözleşmelere uymaktan başka bir yol olmadığını anladığını ifade eden Ruhani, Viyana'daki müzakerelerin doğru çerçeve ve istikamette ilerlediğini,

İran halkının sabrının karşılığını göreceğini bunun da İran için büyük bir başarıdır olacağını söyledi.

“Yaptırımlar başarısız olmuştur”

İzlenen yolun, yaptırımların kalkması için uygun olduğunu söyleyen Ruhani, yaptırımların başarısız olduğunu halkına ilan ederek birlik içinde olduklarında yaptırımların kısa sürede kalkacağını açıkladı. Ruhani, bu konuda büyük bir hareketliliğe şahit olduklarını ve bunun gelecek günlerde de devam edeceğini söyledi.

“Bölge ülkelerinin nükleerle sorunu yok”

Nükleer anlaşmanın tam olarak uygulanması gerektiğini tekrarlayan Ruhani, bölge ülkelerinin, nükleer anlaşma ile sorunları olmadığını vurguladı.

İran’da korona aşılaması

İran Cumhurbaşkanı koronavirüs salgınıyla mücadele konusunda da açıklamalarda bulundu. 

Gelecek aylarda milyonlarca aşıyı rahat bir şekilde üretebileceklerini söyleyen Ruhani, 10 milyon doz aşı siparişi verdiklerini, bunların da kısa sürede geleceğini, genel aşılamanın hızlanacağını söyledi. 

Yorumlar (0)