Ruhani: Bir ikisi dışında komşularımız çok şükür iyi!

Trump yönetimini "ABD tarihinin en kötü hükümeti" olarak nitelendiren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Allah bize çok iyi komşular da nasip etti. Bir ikisi dışında çok şükür iyi komşulara sahibiz ve onların yanındayız" dedi.

DÜNYA 13.05.2020, 17:07
Ruhani: Bir ikisi dışında komşularımız çok şükür iyi!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın liderliğindeki hükümetin, Amerikan tarihinin en kötü hükümeti olduğunu" belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran'ın başkenti Tahran'da tertiplenen Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin açıklama ve değerlendirmelerde bulundu.

"Beyaz Saray'ı böyle gördüğümü hatırlamıyorum"

Trump yönetiminin nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından iki sene boyunca İran'a yönelik en ağır yaptırımları uyguladığının altını çizen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani şöyle konuştu:

"Bu iki yıl boyunca ABD tarihinin en kötü yönetimiyle karşı karşıya kaldık. ABD'de tarihin hiçbir döneminde Beyaz Saray'ın bu şekilde göründüğünü hatırlamıyorum. Bu kadar insanlık karşıtı, bu kadar acımasız, bu kadar aciz ve daha önce hiç görülmemiş bir topluluk. Bu rejimin Dışişleri Bakanı, sanki ömründe hiç siyaset alfabesi görmemiş ve okumamış gibi davranıyor."

"ABD hep teröristti ama bu kadarı görülmemişti"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İranlı Komutan Kasım Süleymani'nin Amerika Birleşik Devletleri tarafından gerçekleştirilen bir hava saldırısında öldürüldüğünü anımsatarak, "Hangi hükümet bizim üst düzey bir komutanımıza yabancı bir ülkede görevliyken suikast düzenlemiştir. Ameriak Birleşik Devletleri her zaman teröristti ancak bu kadarı görülmemişti." diye konuştu.

Suudi Arabistan'ı üstü kapalı eleştirdi

Dünyanın Covid-19 küresel salgınıyla mücadele ettiği bu dönemde Amerika'nın tek taraflı yaptırımlarının İran'ın ihtiyaç duyduğu ilaçlara dahi erişmesine engel olduğunu ve bugünlerde ülke tarihinin en zorlu dönemini yaşadıklarını ifade eden İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İki yıl en ağır yaptırımlar, ardından bu virüs, bu kadar sorun ve ABD'de tarihte görülmemiş derecede zorba bir hükümet. Güneyimizdeki gerici rejimlerden özellikle biri de gerçekten benzersiz. Bugün karşılaştığımız gibi böyle bir baba ve böyle bir oğulu çok az gördük. Onlar da olağanüstü şekilde tuhaf. Anlaşılan Allah bizi böyle bir imtihanla sınıyor. Elbette Allah bize çok iyi komşular da nasip etti. Bir ikisi dışında çok şükür iyi komşulara sahibiz ve onların yanındayız."

19 askerin öldüğü kaza!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ayrıca, Basra Körfezi yakınlarındaki deniz tatbikatı sırasında yaşanan kaza sonucu 19 askerin yaşamını yitirdiği olaydan büyük üzüntü duyduğunu da ifade etti. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Bu hadisenin nedenleri ortaya çıkarıldıktan sonra halka açıklanmalıdır." dedi.

Yorumlar (0)