Ruhani: "Beyaz bölgelerde yarın camiler açılıyor"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Covid-19 önlemleri kapsamında ibadete kapatılan camilerin, daha az tehlikeli olan beyaz bölgelerde yarın ibadete açılacağını açıkladı.

DÜNYA 03.05.2020, 11:59
Ruhani: "Beyaz bölgelerde yarın camiler açılıyor"

İran devlet televizyonu IRNA'nın verdiği habere göre, Cumhurbaşkanı Ruhani, başkent Tahran'da yapılan ve kendisinin başkanlık ettiği "Koronavirüsle Ulusal Mücadele Kurulu Toplantısı"nda ülkedeki salgınla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ruhani yaptığı açıklamada,  "133 az tehlikeli veya beyaz bölge olarak tespit edilen yerleşim biriminde yarın itibarıyla camilerin ibadete açılması ve bu yerlerde cuma namazının kılınması kararını verdik." ifadelerini kullandı.

Camilerde sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğini belirten Ruhani, 133 yerleşim biriminin nereler olduğu konusunda ise bilgi vermezken, açıklanacak bu bölgelerde bulunan okulların da 16 Mayıs'ta eğitime başlanmasının planlandığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, 26 Nisan'da yaptığı açıklamada, ülkede Covid-19'la mücadelede beyaz, sarı ve kırmızı bölge uygulamasına geçildiğini, 14 gün boyunca yeni vaka görülmeyen ve virüs kaynaklı ölüm olmayan bölgelerin az tehlikeli veya beyaz bölgeler olarak nitelendirileceğini söylemişti. 

Öte yandan İran'da dün itibarıyla koronavirüs kaynaklı ölümler 6 bin 156'ya, vaka sayısı ise 96 bin 448'e ulaştı.

Yorumlar (0)