Ruhani: Aşı konusunda ABD engelini aşacağız!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, koronavirüs aşılarını ülkeye getirmek amacıyla çaba harcadıklarını ifade ederek, bu konuda ABD (Amerika Birleşik Devletleri) engelini mutlaka aşacaklarını söyledi. 

DÜNYA 26.12.2020, 14:55
Ruhani: Aşı konusunda ABD engelini aşacağız!

Koronavirüste gelinen son durumu ilişkin açıklamada bulunan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, tedbirler sayesinde kırmızı bölgenin kalmadığını, turuncu bölgelerin ise azaldığını ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, koronavirüs ile mücadelede sağlanan başarıyı devam ettirebilmek için sağlık yönetmeliklerine uyulması gerektiğini söyledi. 

Ruhani, ABD'nin (Amerika Birleşik Devletleri) koronavirüs aşısının ithali hususunda sıkıntı yarattığına dikkat çekerek, İran'a yönelik yaptırımların etkisizleştirilmesi için çaba harcandığını belirtti.

İran'a para girdiği ve ihracat yapıldığı zaman uzun bir süre mücadele edildiğini aktaran Ruhani, mutasyon geçirmiş koronavirüse konusunda tedbirli olunduğunu ifade etti.

Ruhani, yerli bir koronavirüs aşısı geliştirmeyi hedeflediklerini, diğer yandan koronavirüs aşısını ithal etmek için yoğun bir çaba harcandığını söyledi.  

Sağlık Bakanlığı tarafından onay verilecek olan koronavirüs aşılarını İran'a getirmek için uğraştıklarını aktaran Ruhani, bu konuda ABD (Amerika Birleşik Devletleri) engelini mutlaka aşacaklarını söyledi. 

Ruhani, koronavirüsün ardından artmaya çıkan yeni yaşam tarzının bazı noktalarda kalıcı olabileceğine dikkat çekerek, insanların sağlık konusunda daha fazla hassasiyet göstereceklerini ve devlet tarafından sunulan hizmetlerde dijitalleşmenin artış göstereceğini ifade etti.

Yorumlar (0)