Ruanda'da yüz binlerce kişinin katili olan Kabuga yakalandı!

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından Ruanda soykırımında yüz binlerce kişinin ölümünden sorumlu tutulan isimlerden Felicien Kabuga, Fransa'da yakalandı.

DÜNYA 16.05.2020, 13:58 16.05.2020, 15:22
Ruanda'da yüz binlerce kişinin katili olan Kabuga yakalandı!

Ruanda soykırımında yüz binlerce kişinin ölümünden sorumlu tutulan isimlerden Felicien Kabuga, Fransa'nın başkenti Paris'te yakalandı. Konuya ilişkin açıklama Paris Savcılığından geldi. 

Paris Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, 84 yaşındaki Felicien Kabuga'nın, başkentin banliyölerinden Asnieres-Sur-Seine'de sahte kimlikle yaşadığı evinde gözaltına alındığı ifade edildi.

25 senedir aranan Felicien Kabuga'nın, insanlığa karşı suçlar ile mücadele eden jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucu yakalandığı kaydedildi.

Felicien Kabuga'nın, Paris Temyiz Mahkemesi'nde yapılan adli işlemlerinin ardından insanlığa karşı suç işlemekten yargılanması için Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde açılan Ruanda Uluslararası Ceza Mahkemesine (ICTR) teslim edileceği bildirildi.  

"İlk düşüncelerimiz Ruanda soykırım kurbanları ile olmalı"

Ruanda Uluslararası Ceza Mahkemesine (ICTR) Başşavcısı Serge Brammertz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Felicien Kabuga'nın yakalanması, soykırımdan sorumlu olanların 25 yıl sonra da adli olarak takip edildiğini hatırlatıyor. İlk düşüncelerimiz Ruanda soykırım kurbanları ve hayatta kalanları ile olmalı." dedi. 

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Felicien Kabuga'yı, Ruanda'da yüz binlerce kişinin ölümünden sorumlu tutuyor.

Felicien Kabuga, soykırımı gerçekleştiren Hutulara finansal destek vermekle de suçlanıyor. 

1994 yılının Temmuz ayında İsviçre'ye sığınan ve oradan sınır dışı edilmesinin ardından Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne giden Felicien Kabuga, 1997 yılının Temmuz ayında ve 2003'te Kenya'nın başkenti Nairobi'de gerçekleştirilen polis operasyonlardan kaçabilmişti.

Yorumlar (0)