Ruanda'da şaşırtan Covid-19 önlemi!

Dünyanın hiçbir ülkesinde düşünülmeyen önlem, Covid-19'un hâlâ görülmediği Ruanda'da uygulamaya konuluyor. Uzmanların "sıkça elinizi yıkayın" uyarıları üzerine Ruanda yönetimi, tüm otobüs duraklarına musluk yerleştiriyor. Muslukların yanında ise sabun gibi hijyen sağlayan malzemeler de bulunuyor.

DÜNYA 10.03.2020, 13:28
Ruanda'da şaşırtan Covid-19 önlemi!

Ruanda'da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele için otobüs duraklarına seyyar musluklar yerleştiriliyor.

The New Times'ta yer alan habere göre, henüz Ruanda'ya sıçramayan koronavirüse karşı tedbirler kapsamında toplu taşıma araçlarında el hijyenini sağlamak için adımlar attı.

Ruanda'nın başkenti Kigali'de binlerce kişinin kullandığı merkezi otobüs duraklarına seyyar musluklar yerleştirilirken halktan araçlara binmeden önce ellerini yıkamaları isteniyor.

Kigali kentinin kalabalık noktalarına yerleştirilen muslukların yanında sabun ve benzeri el hijyenini sağlayacak temizlik malzemeleri de yer alıyor.

Salgın hastalığın önlenmesinde ve yayılmasının önüne geçilmesinde hijyen kurallarına uyulmasının önemine vurgu yapan uzmanlar, ellerin sık sık su ve sabunla yıkanması, olmaması durumunda alkol içerikli el dezenfektanları kullanılması gerektiğini belirtiyor. Uzmanlar, çanta ya da ceplerde küçük kolonya şişeleri taşınmasının ve sıkça kullanılmasının yararlı olacağını belirtiyor. Taşınacak kolonyanın minimum 60 derece alkollü olması gerektiği kaydediliyor.

Koronavirüsün dünyanın diğer bölgelerine göre geç ulaştığı Afrika kıtasında vaka sayıları ise yükselmeye devam ediyor. 

Afrika kıtası genelinde Mısır, Cezayir, Senegal, Güney Afrika, Fas, Kamerun, Tunus, Burkina Faso, Togo ve Nijerya’da şimdiye kadar yaklaşık 100 kişide koronavirüs görüldü ve bir kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)