Roosevelt'te 1155 koronalı var

ABD'nin Roosevelt uçak gemisinde yeni tip koroavirüs vaka sayısı 1155'e yükseldi.

DÜNYA 01.05.2020, 08:01
Roosevelt'te 1155 koronalı var

ABD'nin "USS Theodore Roosevelt" uçak gemisindeki Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vaka sayısının 1155'e ulaştığı belirtildi.

Son kez paylaşıldı

Amerikan donanmasından yapılan açıklamada, Amerikan savaş gemilerindeki güncel koronavirüs verilerinin son kez kamuoyu ile paylaşıldığı vurgulandı.

Açıklamada, gemilerdeki vaka durumlarının bundan sonra kamu ile paylaşılmamasının sebebine ilişkin herhangi bir gerekçe gösterilmedi. Fakat savaş gemilerindeki vakaların son zamanlarda tartışmalara yol açmasının Amerikan donanmasının böyle bir karar almasına neden olduğu değerlendiriliyor.

ABD Donanmasının açıklamasına göre, Roosevelt uçak gemisindeki koronavirüs vaka sayısı 1155'e yükseldi.

Uçak gemisinde görevli 43 asker Covid-19'u yenerek iyileşirken 3 askerin ise Guam Adası'nda tedavi altına alındığı, bir askerin ise bölgeden tahliye edildiği bildirildi.

USS Kidd'de vaka sayısı 78

Öte yandan açıklamada, Amerika'nın "USS Kidd" muhrip gemisindeki vaka sayısının da 78'e yükseldiği bilgisi paylaşıldı.

Kidd muhrip gemisi, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle Amerika'nın güney kıyılarında artan uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele amacıyla bölgeye gönderilmişti.

Gemide sağlık durumları kötüleşen 15 askerin bölgede görev yapan "USS Makin Island" amfibi gemisine nakledildiği duyurulmuştu.

Kidd muhrip gemisi, dezenfekte edilmek üzere San Diego'daki donanma üssüne çekilmişti.

Yorumlar (0)