RKI: Almanya'da tehlike daha geçmedi

Almanya'da yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan önlemler gevşetilirken Robert Koch Enstitüsü (RKI), vaka sayısının tekrar yükselebileceğini söyleyerek tehlikenin henüz geçmediği yönünde uyarı yaptı.

DÜNYA 21.04.2020, 16:32
RKI: Almanya'da tehlike daha geçmedi

RKI, Almanya'da Covid-19 salgınını önlemeye yönelik alınan tedbirlere dair bir ara değerlendirmede bulundu. RKI Başkan Yardımcısı Lars Schaade, salgının durdurulması adına ülke genelinde etkili tedbirler alındığını, ancak virüsün yayılmasının henüz önüne geçilemediğini açıkladı.

"Salgının sonu henüz görünmüyor" diyen Schaade, vaka sayısının yeniden artabileceğini belirterek Almanya'da Covid-19'a karşı verilen mücadelede kısmi başarı sağlansa da durumun hala ciddi olduğunu söyledi.

Schaade sağlık sisteminin yükün altından kalkabilmesi için vaka sayılarının belli bir seviyede kalması gerektiğine işaret ederek, "Sayılar yeniden yükselirse sağlık sistemi bunun üstesinden gelemez ve hastalara en iyi tedavi sağlanamaz" ifadelerini kullandı.

Almanya'da bugüne dek Covid-19 enfekte vaka sayısı 147 bin 103 olarak açıklanırken, salgın sebebiyle 4 bin 862 kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)