Riyad'da şiddetli patlama!

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ın semalarında çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Sosyal medyada havada bir füzenin etkisizleştirildiği anlara dair görüntü paylaşıldı.

DÜNYA 26.01.2021, 16:33 27.01.2021, 14:12
Riyad'da şiddetli patlama!

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ın semalarında çok şiddetli bir patlama yaşandığı bildirildi.

Suudi Arabistan basınının son dakika olarak geçtiği haberlere göre, başkent Riyad'ın semalarında meydana gelen şiddetli patlama, şehrin birçok noktasından işitildi.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından havada etkisiz duruma getirilen bir balistik füzenin görüntüleri paylaşılırken, patlamaya ilişkin resmî makamlardan henüz bir bilgilendirme yapılmadı.

Suudi Arabistanlı gazeteci Muhammed Halid el- Yahya ise sosyal medya platformu Twitter'daki hesabından Suudi Arabistan'ın hava savunma sistemleri tarafından Riyad'ı hedef alan bir balistik füzenin havada vurulduğunu ve olayın tam olarak saat (yer saat ile) 12:52'de yaşandığını bildirdi.

Yemen'deki Husiler cephesinden de henüz patlamaya dair açıklama gelmedi. 

İran'ın destek verdiği Husiler, zaman zaman Suudi Arabistan'a karşı balistik füze, SİHA (silahlı insansız hava aracı) ve roketlerle saldırılar gerçekleştiriyor. Husilerin saldırısının sebebi ise, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Husilere yönelik saldırılar düzenlemesi.

Yorumlar (0)