Riyad'a giden gizemli uçak tartışma yarattı!

İsrail'in başkenti Ben Gurion Havalimanı'ndan kalkan ve Riyad'a indikten 55 dakika sonra doğrudan Tel Aviv'e dönen "gizemli uçağın" İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ya da MOSSAD Başkanı Yossi Cohen'i ABD-Suudi Arabistan-İsrail üçlü toplantısına taşımış olabileceği iddia edildi. 

DÜNYA 24.10.2019, 15:10
Riyad'a giden gizemli uçak tartışma yarattı!

İsrail'in başkenti Tel Aviv yakınlarında bulunan Ben Gurion Havalimanı'ndan kalkan Challenger 604 tipi özel bir uçağın, dün akşam saatlerinde Ürdün'ün başkenti Amman’a indikten yalnızca iki dakika sonra tekrar havalanarak Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitmesi tartışma yarattı.

İsrail'in Haaretz gazetesinin editörlerinden Avi Scharf, akıllı telefonlara indirilebilen özel bir uygulamayla, Ben Gurion Havalimanı'ndan kalkan ve Suudi Arabistan'a indikten 55 dakika sonra doğrudan Tel Aviv'e dönen bu gizemli uçağın hareketini izlediğini kaydetti.

Bu uçağın İsrailli bir yetkiliyi ABD-Suudi Arabistan-İsrail üçlü toplantısına taşıdığı olasılığına dikkat çeken Scharf, "Riyad'daki hızlı üçlü toplantıya İsrail'den kimse geldi mi bilmiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Scharf’ın söz konusu açıklaması, İsrail basınında tartışmalara neden oldu.

"Pistte sadece 55 dakika kaldı"

Diğer yandan, İsrail'n Maariv gazetesinden gazeteci-yazar Yossi Melman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Dün gece Ben Gurion Havalimanı'ndan Suudi Arabistan'a gizemli bir uçuş yapıldı. Söz konusu uçak, seferini yıkamak için 2 dakikalığına Amman'a indi, oradan da Riyad'a geçti. Pistte sadece 55 dakika kaldı ve sonra Ben Gurion’a geri döndü." ifadelerine yer verdi.

"Suriye'deki gelişmeleri görüşmek üzere Riyad'a gitmiş olabilirler"

Söz konusu uçakta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ya da İsrail İstihbarat Servisi MOSSAD'ın başkanı Yossi Cohen'in olabileceğini ileri süren Melman, şu ifadeleri kullandı:

"ABD Savunma Bakanı Mark Esper dün Riyad'daydı. Bununla bir alakası olabilir. Bana göre bu uçaktaki üst düzey İsrailli yetkili ya Başbakan Netanyahu ya da MOSSAD Başkanı Cohen'dir. Suriye'deki gelişmeleri görüşmek üzere Riyad'a gitmiş olabilirler."

Melman'ın paylaşımında kullandığı "seferini yıkamak" ifadesiyle, Suudi Arabistan ile İsrail arasında diplomatik ilişkilerin bulunmaması sebebiyle uçakların önce üçüncü bir ülkeye inmesini kastettiği belirtiliyor.

İsrail resmî makamları, söz konusu "gizemli sefer" hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı.
 

Yorumlar (0)