Rihanna’dan markasına veda!

Müzik dünyasının en çok kazanan kadın sanatçısı olarak zirvede yer alan Rihanna, uzun süredir moda sektöründe başarılı bir girişime imza atmıştı. Ancak Rihanna’nın ödül bile alan moda markası, Avrupa’daki tüm şubelerini kapatıyor.

DÜNYA 11.02.2021, 10:45 12.02.2021, 09:42
Rihanna’dan markasına veda!

Müzik dünyasının divası olarak adlandırılan Rihanna, uzun zamandır moda dünyasında bir girişim üzerine çalışıyordu. Ancak Barbadoslu şarkıcının yeni markasının kapatıldığı duyuruldu. Kapatılmanın geçici ya da kalıcı olduğuyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmazken, markanın sosyal medya paylaşımları da 1 Ocak’tan bu yana durduruldu. Markanın online alışveriş platformunu ve ana dağıtım kanalları da birkaç hafta içerisinde son siparişlerin ardından kapanacak.

Marka grubu bünyesinde Rihanna, bir markaya başkanlık eden ilk siyahi kadın olmuştu

Rihanna’nın hazır giyim markasının askıya alınmasıyla ilgili açıklama ise, bünyesinde yer alan Fransız lüks tüketim firması tarafından duyuruldu. Marka bünyesinde başkanlık yapan ilk siyahi kadın olarak da dikkat çeken Rihanna, 1987 yılında Christian Lacroix'dan bu yana ilk kez bir moda markasını sıfırdan başlan kişi olarak dikkat çekmişti. Rihanna’nın markası kısa süren bir ömre sahip olurken, bir anlamda tarihe yazılacak bir olayın da başlamasına sebep olmuştu.


2019 yılında kurulan markada; kozmetik, giyim, ayakkabı ve aksesuar üretimleri yapılmıştı. Son olarak Amina Muaddi ile iş birliğine gidilmiş ve dört yeni ayakkabı modeli sunulmuştu. Rihanna ise bu kararı, özellikle pandeminin modaya etkisi açısından üzücü olarak belirtti

Yorumlar (0)