Reuters: Londra'daki saldırıyı DEAŞ üstlendi!

İngiltere'nin başkenti Londra'da bıçaklı saldırı gerçekleştiren saldırganın 1 hafta önce cezaevinden çıktığı anlaşıldı. Reuters haber ajansı, saldırıyı DEAŞ'ın üstlendiğini duyurdu.

DÜNYA 03.02.2020, 09:22 03.02.2020, 16:06
Reuters: Londra'daki saldırıyı DEAŞ üstlendi!

İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneyinde Streatham'da terörist örgütlerle bağlantılı olduğu iddia edilen bir kişi, polis tarafından ateş açılarak öldürülmüştü. Terörizm bağlantılı suçlar yüzünden 3,5 yıldır hapis yatan Sudesh Amman isimli saldırganın 1 hafta önce tahliye edildiği öğrenildi.

Saldırıyı DEAŞ üstlendi

Reuters'ın haberine göre dün gerçekleşen saldırıyı DEAŞ üstlendi. 

Johnson sistem değişikliğine gidecek

20 yaşındaki saldırgan, cezasının yarısını çektikten sonra tahliye edilmişti. İngiliz polisi, tahliye edilen saldırganı gözetim altında tutuyordu. Londra Emniyet Müdürlüğü, 20 yaşındaki Amman'ın düzenlediği saldırıyı "terör bağlantılı" olarak niteledi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson da olaydan sonra saldırıya ilişkin açıklamasında "terör suçlarından hüküm giyenler konusunda hükümetin kökten bir sistem değişikliğine gideceğini" belirtti.

Bisikletli bir kadına da saldırdı

Streatham'ın ana caddesinde yaşanan olayda Sudesh Amman, bir dükkana daldı ve dükkandaki müşterilere bıçağıyla saldırdı. Görgü tanıkları, saldırganın dükkandan çıkarak bisiklet süren bir kadına da saldırdığını öne sürdü. Londra polisi ise yerel saatle 2 sularında saldırgana ateş açarak öldürdü.

Olay anını gösteren bir videoda polisin öldürdüğü saldırgana yaklaşılmaması için uyarıda bulunduğu dikkat çekti. Polis, saldırganın bomba süsü verilmiş bir mekanizma giyerek saldırıyı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Kız arkadaşına ailesinin kafasını kesmesi için mesaj atmış!

Saldırganın bilgisayarı ve telefonunu inceleyen polisler, saldırganın bomba yapımı ve terörist saldırı düzenleme hakkında araştırma yaptığını gösterirken saldırganın ailesi, arkadaşları ve kız arkadaşıyla çeşitli mesajlarda saldırı düzenleme isteğini konuştuğu da ortaya çıktı. Saldırganın aynı zamanda kız arkadaşına ailesinin kafalarını kesmesi yönünde mesajlar attığı da öğrenildi.

Yorumlar (0)