Restorana gelenler artık dezenfektan makinesiyle karşılanıyor!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde normalleşmeye başlayan Japonya’da bir restoran, müşterilerinin "güvenliği"ni sağlamak üzere girişe dezenfektan makinesi koydu. Bir monitör ile yönlendirilen müşteri, 30 saniye içerisinde klor bazlı spreyle dezenfekte ediliyor, daha sonra da hiç kimse ile temas kurmadan yemeğini yiyor.

DÜNYA 20.05.2020, 10:58
Restorana gelenler artık dezenfektan makinesiyle karşılanıyor!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) karantinasını yavaş yavaş sonlandıran Japonya'da restoran ve barlar da salgına karşı değişik tedbirler almaya başladı.

Tokyo'nun Shinjuku bölgesinde yer alan geleneksel İzakaya restoranlarından biri, müşterilerinin güvenliği sağlamak üzere onları hipokloröz asit ile dezenfekte edecek bir makine yerleştirdi. 

Restoranın girişinde müşterileri ilk olarak bir monitör karşılıyor. Ekranda görülen sunucu, müşterilere makineyi nasıl kullanacaklarını söylüyor ve termometreyle ateşlerini ölçmelerini talep ediyor. 

Hipokloröz asit içeren bir spreyi müşteriye doğru püskürtüyor

Müşteriler, ardından havayollarında bulunan tarayıcılara veya araba yıkama düzeneklerine benzetilen bu makinenin önüne gidiyor. Söz konusu makine, 30 saniye boyunca hipokloröz asit içeren bir spreyi müşteriye doğru püskürtüyor.

Bu süreçte tek bir kişiyle bile temas etmeyen müşteri, içeri girdiği zaman harita ile masasına yönlendiriliyor ve cep telefonuyla siparişini veriyor.

"Yeni yaşam tarzıyla uyumlu ve enfeksiyonu önleyecek bir sistem geliştirmek istedik"

Restoranın sahibi olan Kichiri&Co grubunun yöneticisi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yeni yaşam tarzıyla uyumlu ve enfeksiyonu önleyecek bir sistem geliştirmek istedik. Henüz deneme aşamasında, ama geliştirdiğimizde diğer restoranlarla da paylaşmayı isteriz." ifadelerini kullandı. 

Müşterilerden biri, 30 saniyeyi fazla bulduğunu ancak yine de kendisini böyle daha güvende hissettiğini söyledi.

Yorumlar (0)