Resmi metresini önce hapse attırdı, sonra haremine çağırdı!

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, hapse attırdığı "resmi metresini" affederek, haremine çağırdı. 

DÜNYA 01.09.2020, 12:09
Resmi metresini önce hapse attırdı, sonra haremine çağırdı!

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde Almanya'da bulunan pahalı bir otelde kendisini haremiyle beraber izole etti. 

Alman gazetesi Bild'e göre, Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, "monarşiye karşı sadakatsiz" olduğu gerekçesiyle "resmi metresi" Sineenat Wongvajirapakdi'yi hapse attırmıştı.

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn'un, Sineenat Wongvajirapakdi'yi affettiği öğrenildi. Bankgkok'da bulunan yüksek güvenlikli cezaevinden çıkarılan Sineenat Wongvajirapakdi, Almanya'ya özel bir jet ile geldi.

Sineenat Wongvajirapakdi, daha sonra da lüks otelin yer aldığı Alp Dağları'na ulaştı. 

Tayland Sarayı'ndan konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Ne olmuştu?

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya ile evlendikten sonra eşini "kraliçe" olarak ilan etmiş, kısa bir süre sonra da Sineenat Wongvajirapakdi'yi "resmi metresi" olarak duyurmuştu. 

Fakat Sineenat Wongvajirapakdi'yi "monarşiye karşı sadakatsiz" olduğu gerekçesiyle askeri görevlerinden azleden Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, "resmi metresini" cezaevine attırmıştı. 

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle Mart ayında Alp Dağları'nda yer alan Grand Hotel Sonnenbichl'i kapatmış, haremi ve hizmetçileriyle beraber kendisini izole etmişti. 

Tayland'da monarşinin eleştirilmesi yasak

Tayland'da monarşiye karşı herhangi bir eleştiri yöneltmek kesinlikle yasak. Söz konusu yasağın delinmesi halinde ağır hapis cezaları isteniyor.

Bu nedenle Sineenat Wongvajirapakdi, hapis cezasına çarptırıldı. 

Yorumlar (0)