Renault, Rusya’dan çekiliyor! Anlaşma imzalandı

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, dünyaca ünlü otomobil markası Renault’un ülke içindeki tüm varlıklarının Rusya’ya devredileceğini açıkladı. 

DÜNYA 16.05.2022, 10:16 16.05.2022, 16:32
Renault, Rusya’dan çekiliyor! Anlaşma imzalandı

Rusya’ya uygulanan yaptırımlar sonrası ülkedeki faaliyetleri durdurma kararı alan Fransız Renault şirketi, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile yaptığı anlaşma çerçevesinde ülke içindeki varlıklarını devretmeye hazırlanıyor. Renault, aynı zamanda Rusya’nın önde gelen otomobil şirketi Avtovaz’ın da en büyük hissedarı konumunda bulunuyor. Bu konuda da adım atan Renault şirketi, Avtovaz üzerindeki hisselerini NAMI isimli Rus enstitüsüne devredecek. 

Avtovaz’daki payını 6 sene içinde tekrar geri alabilir

Konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Renault’un ülke içinde tüm varlıklarını Moskova Belediyesi ve Rus devletine devrileceğini duyurdu. Konuyla ilgili anlaşmanın imzalandığı ve bu protokol çerçevesinde Renault şirketinin Avtovaz üzerinden devrettiği payı 6 sene içinde yeniden geri alma hakkı olduğu belirtildi. 

“Renault, yaptırımlar sebebiyle ülke içinde faaliyetlerini durdurma kararı aldı”

Geçen ay açıklamalarda bulunan Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, “Renault, ülke içindeki tüm varlıklarını 1 ruble bedel ile devredecek. Bu elbette sembolik bir rakam. Renault, yaptırımlar sebebiyle ülke içinde faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Bu çerçevede bizler de yeni alternatifler bulmak zorundayız” ifadelerini kullandı. 

Rusya’da faaliyet gösteren birçok yabancı şirket, üretimleri durdurmanın eşiğinde

Rusya’ya yönelik yaptırımlar sebebiyle pek çok uluslararası şirket, ülke içindeki üretimlerini durdurmayı düşünüyor. Bu konuda adım atan Rus lider Vladimir Putin, ülkedeki çalışmalarını sonlandırmak isteyen yabancı firmalara hükümet tarafından yönetim kurulu atanmasını içeren yeni yasa teklifine destek verdiğini dile getirmişti. 

Yorumlar (0)