Rekor vaka sonrası İngiltere karıştı!

Koronavirüs önlemleri ve aşı karşıtı StandUpX adlı grub üyeleri, gösteri yasağına rağmen başkent Londra’da eylem yaptı.

DÜNYA 27.09.2020, 00:14 Hanife
Rekor vaka sonrası İngiltere karıştı!

İngiltere’de 6’dan fazla kişinin bir araya gelmesi yasak olmasına rağmen StandUpX üyeleri yerel saatle 12.00'de (TSİ 14.00) Trafalgar Meydanı'nda bir araya gelerek, koronavirüs önlemleri ile özgürlüklerin sınırlandırıldığını öne sürdüler.



"Korona Aldatmacası"

"Koronavirüs aldatmacası", "Onayımız yok", "Tiranlık ne zaman kanun oldu" yazılı pankartların olduğu eylemde, koornavürüs salgın önlemlerinin kaldırılması istendi.



Henüz bir taşkınlığın yaşanmadığı, polislerin şimdilik izlediği eyleme yaklaşık 2 bin kişi katıldı.



Geçen haftaki gösteride ise eylemciler polisle çatışmış ve 32 kişi gözaltına alınmıştı.



İngiltere’de rekor vaka!

Dün İngiltere'de son 24 saat içerisinde 6 bin 874 kişide koronavirüs tespit edilmesiyle salgının başından bu yana görülen en yüksek günlük vaka artışı oldu.



20 Eylül'de, İngiltere hükümetinin bilim danışmanı Patrick Vallance yaptığı açıklamada, koronavirüs vakalarının her hafta 2 kat arttığının altını çizerek, böyle sürmesi durumun da ekim ayı ortalarında günlük 50 bin vakanın görülebileceği uyarısı yapmıştı.



Koronavirüs ile mücadelede yeni tedbirler

Ülkedeki yeni önlemler kapsamında, tüm bar ve restoranlar saat 22.00’dan sonra kapanmaya ve sadece masalara hizmet vermeye başlamıştı.



28 Eylül’den itibaren düğün törenlerine katılacak kişi sayısı 30'dan 15'e düşürüldüğü İngiltere’de; perakende mağazaları, taksiler ve konaklama sektöründeki mekanlarda da maske takmanın zorunlu kılındı.

Ayrıca vakaların hızla artması ile 14 Eylül'den itibaren ülkede 6'dan fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklanmış ve stadyumların 1 Ekim'de kısmen açılmasına yönelik plan da rafa kaldırılmıştı.



Kurallara uymayanlara 200 sterlin ceza!

6 ay geçerli olacak yeni önlemler kapsamında,  maske takmayan ve 6 kişi kuralına uymayanların cezası 2 katı artırılarak 200 sterline çıkarılmıştı.

Yorumlar (0)