Rejim, İdlib'de 6 yerleşimi daha ele geçirdi!

Beşşar Esed rejimi güçleri, İdlib'de 6 yerleşimi daha ele geçirdi. Rejim güçleri ele geçirdiği yerleşimlerle Serakib ilçesine güneyden 10 kilometre yaklaştı. Muhalifler ise Halep vilayetinin batısında rejim güçlerinin ele geçirdiği bir noktayı geri aldı.

DÜNYA 30.01.2020, 13:37
Rejim, İdlib'de 6 yerleşimi daha ele geçirdi!

Beşşar Esed rejimi ordusu ve İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçlerinin karadan, Rusya'nın ise hava desteğiyle, İdlib kentinin güneydoğusunda 6 yerleşimi daha ele geçirdi.

Beşşar Esed rejimi güçleri ile muhalif ve rejim karşıtı silahları gruplar arasında, İdlib kentinin güneydoğu kırsalı ve Halep kentinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki batı ve güney kırsalında yoğun çatışmalar devam ediyor.

Beşşar Esed rejimi ordusu ve İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçleri, İdlib kentinin en büyük ilçesi olan ve kritik önemi bulunan Maarratünnuman'ı ele geçirmesinin ardından Serakib ilçesine doğru ilerleyişini sürdürüyor.

Beşşar Esed rejim güçleri, çatışmalar sonucunda, Serakib ilçesinin güneyinde Han es Sübül, Lof, Kamhane, Tel Dibis, Cerada köyleri ile Mardibse beldesini ele geçirdi.

6 yerleşimi daha ele geçirmesiyle Beşşar Esed rejimi güçleri, Serakib ilçesine güneyden 10 kilometre daha yaklaştı.

Muhalifler Halep'te bir noktayı geri aldı

Dün Beşşar Esed rejimi güçleri, Halep vilayetinin batı kırsalında askerî muhalifler ve Beşşar Esed rejimi karşıtı silahlı grupların kontrolündeki bölgelere saldırılarına devam etmiş, Raşidin bölgesinde 4 noktayı kontrol altına almıştı.

Bunun üzerine muhalif gruplar, sabah saatlerinde, Halep kentinin batı kırsalında "Gazeteci evleri" noktasını çatışarak geri kazandı.

Yorumlar (0)