Reisi'den ABD'ye tepki: İranlıları karamsarlığa sürüklemek istiyorlar!

Mahsa Emini'nin ölümünün ardından ülkesinde başlayan şeriat karşıtı protestolara destek veren ABD'yi eleştiren İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, "ABD, İranlıları karamsarlığa sürüklemek istiyor. Bölgedeki kaosun arkasında her zaman ABD var." dedi.

DÜNYA 17.10.2022, 09:20 17.10.2022, 17:32 Hakan Öksüz
Reisi'den ABD'ye tepki: İranlıları karamsarlığa sürüklemek istiyorlar!

İran'daki başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle gözaltına alınan 22 yaşındaki Mahsa Emini adlı genç kadının yaşamını yitirmesi, uluslararası kamuoyunda tepkilere neden oldu. Emini'nin ölümü nedeniyle İran'da başlayan şeriat karşıtı gösterilere birçok ülkeden destek geldi. 

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ülkesindeki yönetim karşıtı protestolara destek veren ABD'yi eleştirdi. ABD'nin şeriat karşıtı gösterilere desteği nedeniyle İranlıların karamsarlığa ve kaosa sürüklendiğini kaydeden Reisi, "ABD'nin niyeti belli, bizi kaosa sürüklemek. Boşuna 'büyük şeytan' demiyoruz. Bölgemizde meydana gelen karışıklıkların ve terör eylemlerinin arkasında hep ABD desteği var." diye konuştu.

"ABD, bölgedeki kaosun fitilini ateşliyor"

Filistin'in, en az 70 yıl boyunca siyonist İsrail'in işgali altında olduğunu belirten İbrahim Reisi, "Bu işgalin en büyük destekçilerinden biri de ABD'dir. Bölgede gerçekleşen sabotajları ve karışıklıkları destekleyen ABD, Afganistan'ı da işgal etmiştir. Şimdi de ülkemizde gerçekleşen olaylarla ilgili sürekli yorum yapıyorlar. ABD Başkanı Biden'ın açıklamaları nedeniyle kaos ortamı oluşuyor. ABD'nin İran aleyhindeki girişimlerinin farkındayız, başarısız olacaklar." dedi.

Nükleer müzakere konusu

Önceki hafta nükleer müzakere konusuyla ilgili görüşlerini, Tahran'da yer alan Ez-Zehra Üniversitesi'nde yaptığı konuşmayla açıklayan Reisi, nükleer müzakerelerden kaçmayacaklarının altını çizmişti. Taleplerinin yerine getirilmesi halinde anlaşmaya açık olduklarını belirten Reisi, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve bazı ABD'li uzmanlar da taleplerimizin yerinde olduğunu kabul etti." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)