Rapor çıktı: ABD'de günde 2300 kişi ölecek

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan araştırmada, sosyal mesafe tedbirlerine rağmen 4 ay içinde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) nedeniyle hayatını kaybedenlerin 80 bini aşabileceği analizi yapıldı.

DÜNYA 27.03.2020, 08:22
Rapor çıktı: ABD'de günde 2300 kişi ölecek

Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi IHME (Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü) araştırmacıları, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile ilgili yerel, ulusal ve uluslararası düzeydeki verileri inceledi.

Yaş, cinsiyet, önceden var olan sağlık sorunları, hastaneye yatış ve ölüm oranları gibi bilgileri değerlendiren araştırmacılar; eyaletlerdeki hastanelerin yoğun bakım ve ventilatör kapasitelerini de analiz ederek tahminlerde bulundu.

Mevcut eğilimlere dayanarak, araştırmacıların yaptığı modellemeye göre, nisanın ikinci haftasından itibaren Amerika Birleşik Devletleri'ndeki salgının kapasiteyi çok aşacağı ve can kaybı sayılarının günde 2300'lere kadar çıkabileceği uyarısında bulunuldu.

Analizde, gelecek 4 ay içinde Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 81 bin kişinin koronavirüs (Covid-19) sebebiyle hayatını kaybedeceğinin tahmin edildiği vurgulandı.

Amaç korku salmak değil, tedbirleri artırmak!

Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi IHME (Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü) Direktörü Christopher Murray, "güvenlik mesafesi" ya da "sağlık mesafesi" olarak adlandırılan "sosyal mesafe" önlemlerine uyulması durumunda bile tahmin edilen gidişatın bu yönde olduğunun altını çizdi.

İnsanların sosyal mesafe (güvenlik mesafesi / sağlık mesafesi) kurallarını hafifletmesi hâlinde ise yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının gidişatının keskin bir şekilde daha kötü yönde değişeceği uyarısında bulunan IHME Direktörü Christopher Murray şöyle konuştu:

"Umarız bu tahminlerimiz, sağlık sektöründeki liderlere, önümüzdeki haftalarda hizmetlerine ihtiyaç duyacakları hastalara yönelik kaliteli bakım sunmak için bir an önce yenilikçi yollar bulmalarına yardımcı olur."

Yorumlar (0)