Rap dünyasının ünlü ismi DMX, kalp krizi geçirdi!

Amerika’nın rap ve oyunculuk dünyasındaki ünlü isimlerinden popüler sanatçı DMX, kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan, yoğun bakıma alınan ve asıl adı Earl Simmons olan sanatçı, ölüm kalım mücadelesi veriyor.

DÜNYA 04.04.2021, 11:32 05.04.2021, 09:31
Rap dünyasının ünlü ismi DMX, kalp krizi geçirdi!

Hip-hop ve rap dünyasının ünlü isimlerinden ve DMX sahne adını kullanan sanatçı Earl Simmons, kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Ülkemizde de çok sayıda hayrana sahip olan 50 yaşındaki ünlü sanatçının bilinci kapanı ve yoğun bakıma kaldırıldı. Hip-hop dünyasın da ikonikleşmiş bir hale gelen DMX, rap dünyasının sevilen isimleri LL Cool J, Ja Rule, Eve ve Jay-Z gibi sanatçılarla da birçok orak projede beraber olmuştu.

Avukatı, kal krizi geçirmesi konusuna cevap vermedi

Kalbinin durduğu belirtilen sevilen sanatçının beyin aktivitesinin çok az olduğu söyleyen avukatı, daha önce yaşam destek ünitesine bağlandığını ve şimdi de nefes alıp verdiği için bağın çıkarıldığını belirtti. Avukatı, DMX’in kalp krizi geçirdiği konusundaki iddialara cevap vermezken, ünlü ismin daha önce madde kullanımı nedeniyle rehabilitasyon süreci geçirdiği de biliniyor.

13 yaşında müziğe başladı

18 Aralık 1970 tarihinde doğan DMX yani sanatçı Earl Simmons, 13 yaşında rap müzikte tanışmış ve desteklerle sahneye çıkmıştır. Popülerleştikten sonra adını DMX yapan sanatçı, lakabını da eski bir drum machine olan Oberheim DMX’ten seçmiştir. Zaman geçtikten sonra ise lakabının açılımını Dark Man X olarak açıklamıştır. Daha 15 yaşındayken hapse giren DMX silah bulundurma, madde kullanımı ve hayvanlara işkence gibi suçlardan suçlu bulunmuştur.

Müziğin yanı sıra oyunculuk da yaptı

2018 yılında ise vergi kaçırma suçundan 1 yıllık hapis cezası alan DMX, müziğin yanı sıra oyunculukta da adından söz ettirmiştir. ‘The Great Depression’, ‘Grand Champ’ ve ‘Undisputed’ gibi diskografilerin yanı sıra; ‘Cradle 2 the Grave’, ‘Death Toll’, ‘Lords of the Street’ ve ‘The Bleeding’ gibi filmlerde de rol almıştır.

Yorumlar (0)