Rakka yine el değiştirdi! Bu sefer Ruslar...

Rus güçleri, ABD'nin bölgeden çekilmesinin ardından DEAŞ'ın sözde başkenti Rakka'ya girdi.

DÜNYA 09.12.2019, 13:58 09.12.2019, 13:59
Rakka yine el değiştirdi! Bu sefer Ruslar...

Rusya askeri güçleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın çekilme kararının ardından boşaltılan DEAŞ'ın sözde başkenti Rakka'ya girdi. Rusya'nın Zvezda TV isimli televizyon kanalındaki görüntülerde Rus askerlerinin araçlarla insani yardım götürdükleri ve bunların üzerinde "Rusya sizinle" yazdığı görüldü.

Trump geri çekilme emretmişti

Rakka, 2 yıl önce ABD ve Kürt milis güçler tarafından ele geçirilmişti. Rakka'nın ele geçirilmesini sağlayan operasyon, ABD'nin Suriye'de düzenlediği en büyük askeri operasyon olarak kayıtlara geçmişti. ABD Başkanı Trump'ın Ekim ayında kuzey Suriye'den çekilme kararı almasının ardından şehir terk edilmişti.

Şehir temizlenecek, temel ihtiyaçlar sağlanacak

Rus askerler ve askeri doktorların bölgedeki Suriyelilere insani yardım götürdüğü ve hasta ve yaralılara müdahale edildiği gözlemlendi. Savunma Bakanlığı yetkilisi Vladimir Varnavsky, görüntüler hakkında RIA haber ajansına konuşurken şehirdeki çalışmaların yıkıntıları temizlemek ve şehirde bulunan bomba ve mayınların bulunarak imha edilmesi olduğunu belirtti. Varnavsky, bu işlerden sonra şehirdeki temiz su, gıda ve ilaç sıkıntılarının da giderileceğini açıkladı.

Yorumlar (0)