Rakka'da 27 çoban infaz edildi

Suriye'nin orta kesimlerindeki Rakka kentinde çobanlık yapan 27 sivil katledildi.

DÜNYA 06.01.2020, 14:29
Rakka'da 27 çoban infaz edildi

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ve orta kesimlerinde yer alan Rakka kentlerinden, gelen bilgilere göre, katliam Rakka'nın güneyinde bulunan Madan ve Sapha ilçelerindeki meralık alanda yaşandı.

Çobanlık yapan 27 kişinin bıçak ve ateşli silahlarla öldürüldüğünü kaydeden kaynaklar, 10'dan fazla kişiden ise haber alınamadığını bildirdiler.

Kaynaklar, katliamın Deyrizor kentindeki İran destekli yabancı terörist gruplara ait konvoyun, Beşşar Esed rejimi güçlerine destek vermek için Rakka'ya geçişiyle aynı saatlerde yaşandığını belirttiler.

"Rakka Sessizce Öldürülüyor" isimli yerel haber ağı da katliamda yaşamını yitirenlerin isimlerini paylaştı.

Deyrizor, İran destekli teröristlerin işgalinde

Suriye-Irak sınırındaki Deyrizor kenti, İran'dan Lübnan'a uzanan kara bağlantısını sağlayan şehir konumunda bulunuyor. Irak ve Ürdün'den gelen boru hatlarıyla ticaret yolları da bu vilayetten geçiyor.

Deyrizor kentinin batısı, Kasım 2017 tarihinde İran destekli terörist grupların ve Rusya'nın yardımıyla, terör örgütü DEAŞ işgaline son veren Beşşar Esed rejiminin kontrolüne geçti.

Beşşar Esed rejiminin kara gücü konumuna gelen İran destekli yabancı terörist gruplar, en yoğun şekilde Deyrizor vilayetinde varlık gösteriyor.

İran Devrim Muhafızları Ordusu komuta ediyor

Sünni Arapların yaşadığı Deyrizor kentinde konuşlu, İran, Irak, Lübnan, Afganistan ve Pakistan kökenli terör gruplarını, İran Devrim Muhafızları Ordusu mensupları komuta ediyor.

İran destekli terör grupları, Deyrizor şehrinde el koydukları mülklerde mezhep temelli eğitim veriyor, kültürel faaliyetler gerçekleştiriyor, Şii inancına ait ibadethane olan "hüseyniyeler" açıyor.

ABD komutasındaki PKK'nın işgal ettiği bölge

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor kenti toprakları ise Amerika Birleşik Devletleri (ABD) destekli terör örgütü YPG/PKK'nın işgalinde bulunuyor.

Yorumlar (0)