Putin’in kızının vaftiz babası: Beni Ukraynalı siviller ile takas edin

Ukrayna’da ana muhalefet partisinin lideri Viktor Medvedçuk, Putin’in kızının vaftiz babası olduğunu öne sürerek Putin ve Zelenskiy’den kendisini Ukraynalı sivillerle takas etmeleri için çağrıda bulundu.

DÜNYA 18.04.2022, 17:03 18.04.2022, 17:22
Putin’in kızının vaftiz babası: Beni Ukraynalı siviller ile takas edin

Ukrayna’da gözaltına alınan ve Ukrayna’nın ana muhalefet partisi ve Rus yanlısı Yaşam İçin Muhalefet Platformu'nun lideri Viktor Medvedçuk, Putin’in kızının vaftiz babası olduğunu öne sürerek Putin ve Zelenskiy’den kendisini Mariupol’da yer alan siviller ile takas etmeleri çağrısında bulundu.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Medvedçuk'a ait video mesajı paylaştı. Medvedçuk, paylaşılan mesajda şu sözlere yer verdi:

Zelenskiy ve Putin’e seslenmek istiyorum. Beni insani koridor ve güvenli çıkışlardan mahrum olan Mariupol savunucuları ve sakinleri ile takas edin.

Ana muhalefet partisinin lideri

Ukrayna’nın en büyük ikinci parti olarak değerlendirilen Yaşam İçin Muhalefet Platformu'nun lideri olarak bilinen Medvedçuk, 2021 yılının mayıs ayında devlete ihanet şüphesi ile ev cezasına çarptırılmıştı. Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaşın ardından ev hapsinden kaçtığı anlaşılan Medvedçuk, Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından gözaltına alınmıştı. Medvedçuk Putin’in kızının vaftiz babası olduğunu iddia ederek takas için istekte bulundu.

Yorumlar (0)