Putin'in Judo arkadaşından korkak tepkisi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgalini eleştiren Japonya'nın seçkin judo liderleri içerisinde yer alan Yasuhiro Yamashita Rus liderin "korkakça" hareket ettiğini belirterek kınadı.

DÜNYA 13.04.2022, 14:22 13.04.2022, 14:30
Putin'in Judo arkadaşından korkak tepkisi

Devlet Başkanı Vladimir Putin uzun bir zamandır kendisini güçlü ve atletik bir lider konumunda tutmaya çalışıyordu. Japon sporu Judoya olan ilgisini Japon gazetesi Asahi Shimbun'un, "Kodokan Judo Enstitüsüne geldiğimde evimdeymiş gibi bir huzurlu hissediyorum" şeklinde yazmıştı.

"Judonun amacına ve ruhuna hizmet etmiyor"

Judo Federasyonu başkanı olan Yamashita, "Başkan Putin Judoya ilgi duyan birisidir. Yaptığı bu hareketler Judonun asıl amacına ve ruhuna hizmet etmemektedir" şeklinde bilgi verdi.

Yamashita Judo ile ilgilenen birisi olarak derin bir üzüntü içerisinde olduğunu söyleyerek, " Düşüncelerim Ukrayna halkının ve dünyadaki tüm Judo severlerin yanında" ifade etti.

Siyah kuşağı iptal edildi

Geçtiğimiz aylarda Judo Federasyonu Rus lider Putin'i büyükelçi ve onursal başkanlığını askıya kaldırdı ve siyah kuşağı da elinden alınarak iptal edildi.

Judo Federasyon başkanı Yamashita ile Rus lider Putin’in ile dostça bir bağı bulunuyordu. Bu dostane ilişki sebebiyle 2008 yılında Putin ile "Vladimir Putin ile Judo Öğrenelim" isimli eğitim videosu bulunmaktaydı.

Yorumlar (0)