Putin’in açıklamasından saatler sonra görevini bıraktı!

Rusya'da hükümetin istifa etmesinin ardından ülkeye bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı Ramazan Kadirov, geçici olarak görevini bıraktığını duyurdu.

DÜNYA 16.01.2020, 10:14 16.01.2020, 10:36
Putin’in açıklamasından saatler sonra görevini bıraktı!

Rusya'da hükümetin istifa etmesi ve Vladimir Putin'in başbakanlık görevi için Federal Vergi Dairesi Başkanı Mihail Mişustin'i önermesinin ardından şaşırtıcı bir gelişme yaşandı.

Ülkeye bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı Ramazan Kadirov, geçici olarak görevini bıraktı.

Ramazan Kadirov, Çeçenistan Başkanlığı ve Hükümeti'nin internet sitesinde yer alan açıklamasında, "geçici iş göremezlik" sebebiyle görevini bir süreliğine bıraktığını kaydetti.

Huçiyev'i görevlendirdi

Kadirov, söz konusu süreçte Başbakan Müslim Huçiyev'i "Başkan Vekili" olarak görevlendirdiğini ifade etti. 

Sitede bulunan açıklamada, "Çeçenistan Cumhuriyeti Anayasası’nın 76. maddesi uyarınca, iş göremezlik dönemim boyunca Çeçenistan Başbakanı Huçiyev’i 13 Ocak 2020'den itibaren Çeçenistan Cumhuriyeti Başkan Vekili olarak tayin ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Kadirov, dün istifa eden Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'e ülkesine olan yardımları dolayısıyla teşekkür etti. 

Ne olmuştu?

Dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birlikte canlı yayına katılan Başbakan Dmitriy Medvedev, hükümetin istifa edeceğini duyurmuştu. 

Medvedev'in başbakanlık yerine "güvenlik konseyi başkan yardımcılığı" görevini üstleneceği ifade edilmişti. 

Putin, Medmedev'in istifası üzerine boşalan başbakanlık koltuğuna Federal Vergi Dairesi Başkanı Mihail Mişustin'i önermişti. 

Kremlin'in yaptığı açıklamada, "Başkan Vladimir Putin, Mihail Mişustin ile toplantı yaptı ve kendisine başbakanlık görevine geçmesini önerdi. Olumlu yanıt alan Putin, Mişustin’in başbakanlık görevine adaylığını (Rusya parlamentosunun alt kanadı) Devlet Duması’nın onayına sundu." ifadeleri kullanılmıştı. 

Yorumlar (0)