Putin’den yaptırım açıklaması: Avrupa saplantılı davranıyor

Batı tarafından geçerliliği başlayan yaptırımlarla alakalı konuşan Rus lider Vladimir Putin, "Büyük bir oranda kendi halkının refahına tahribat verdiler" şeklinde ifade etti.

DÜNYA 12.05.2022, 17:52 13.05.2022, 09:24
Putin’den yaptırım açıklaması: Avrupa saplantılı davranıyor

Ukrayna, Rusya savaşı sebebiyle Batılı ülkeler Rusya’ya birçok ekonomik yaptırım uyguladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaşanan bu olayla beraber "dost olmayan ülkeler" olarak adlandırdığı yerlerin doğalgaz ödemelerini Rus rublesi ile yapmalarına karar vermişti.

"Abartılı derecede hırslılar"

İktidar ve ekonomiyle alakalı gerçekleştirdiği görüşmede Putin, yapılan yaptırımlardan " galip bir şekilde" kurtulduklarını dile getirdi.

Putin, yaptığı açıklamada Rusya’ya karşı yapılan yaptırımları, "abartılı hırslar ve dar görüşlü kişiler" tarafından düzenlendiğini ve ambargoların "ABD ve Avrupa vatandaşların zarar verdiğini" açıkladı.

"Avrupa’da enflasyon artıyor"

Gerçekleştirilen yaptırımların büyük bir oranda küresel krizi tetiklediğini belirten Putin, " Şişirilmiş siyasi öfke, dar görüşler ve Rusfobinin yönlendirdiği kişiler bu yaptırımları oluşturdu. Büyük bir oranda kendi millî menfaatlerine ve halkının refahına tahribat verdi. Bu durumu kesin olarak Avrupa'da yaşanan enflasyon artışında görüyoruz” dedi.

“Zor ve çetin sonuçları olacak”

Rus lider Putin bunların yanı sıra, Batı tarafından "yaptırımların sürdürülmesi" durumunda Avrupa Birliği ve dünya üzerinde bulunan en fakir ülkeleri adına "çetin ve zor sonuçların" meydana geleceği konusunda uyarıda bulundu.

Kommsersant'ın yaptığı habere göre, adı geçen yerlerde kıtlık meydana gelebileceğini söyleyen Putin, Batılı bazı kişilerin, "egemenlikleri adına dünyanın hepsini feda edecek durumdalar" dediği belirtildi.

Yorumlar (0)