Putin’den onay verildi: LGBT söylemleri yasaklanıyor

Cinsiyet değiştirme, pedofili ve geleneksel olmayan cinsel ilişki isteğine zemin hazırlayabilecek enformasyon propagandasına yasak getiren yasaya Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından onay verildi.

DÜNYA 05.12.2022, 17:12 06.12.2022, 09:41
Putin’den onay verildi: LGBT söylemleri yasaklanıyor

Putin’in onay verdiği yasa ile beraber ülkede LGBT propagandası yapmak yasak hale geldi. Buna göre, justin tv izle, pedofili ve geleneksel olmayan cinsel ilişkinin kitle iletişim araçları, sinema, edebi eserler, reklamlar ve internet üzerinden ifade edilmesi yasa dışı şeklinde nitelendirilecek.

Gençlerin kendi arasındaki söylemlerine de yasak geldi

Aynı kitle iletişim araçlarında gençlerin kendi arasında cinsiyet değiştirme söylemleri de yasak kapsamına dahil edildi.

Yaşça küçük olan kişiler LGBT ile ilgili konuları izlemesine dinlemesine erişim sınırı getiren mekanizmanın faaliyete sokulmasını da sağlayan yasayla, yönetim tarafından görevlendirilen bir kuruluşun takip etmesine imkan verecek.

Cinsiyet değiştirme, pedofili ve LGBT propagandası yapan tüzel ve gerçek kişiler ile yabancılar ve yabancı kitle iletişim araçlarına karşı cezaların verildiği yasayla tahmin edilen para cezaları 50 bin Rus rublesi (yaklaşık 827 dolar) ile 10 milyon Rus rublesi (yaklaşık 165 bin 290 dolar) aralığında değişiklik gösterecek.

Yorumlar (0)