Putin’den Afganistan açıklaması: NATO ve ABD başarısız oldu

Rusya Devlet Başkanı Putin, NATO ve ABD’nin Afganistan’daki operasyonlarını ve politikalarını başarısız bulduğunu kaydetti.

DÜNYA 20.08.2021, 21:06 22.08.2021, 14:08
Putin’den Afganistan açıklaması: NATO ve ABD başarısız oldu

Afganistan’ın Amerika Birleşik Devletleri’nin çekilmesi süreciyle beraber ilerleyişini sürdüren Taliban kısa bir süre içerisinde ülkenin başkenti olan Kabil’e de girdi.

Eşref Gani’nin ülkeyi terk etmesiyle birlikte Taliban, yönetimi de ele geçirdi.

Çok sayıda Afgan, Taliban yönetimi altında yaşamak istemeyerek akın akın ülkeyi terk etmeye çalışırken, bütün ülkeler yaşanan olayları çok yakından izliyor.

Putin: NATO ve ABD Afganistan’da başarısız oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Afganistan’daki duruma ilişkin bir açıklama yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri ve NATO’nun Afganistan’daki politika ve operasyonlarını “başarısızlık” olarak nitelendiren Putin önemli mesajlar verdi.

“Mülteci süsüyle Afganistan’dan komşu ülkelere giren teröristler önlenmeli”

Merkel ile yapmış olduğu görüşmede önceliği olan konunun Afganistan olduğunu söyleyen Putin, Afganistan’dan “mülteci süsüyle teröristlerin komşu ülkelere girmesini” önlemenin oldukça mühim olduğunu kaydetti.

Biden, “Verdiğimiz kararın arkasındayım” şeklinde konuşmuştu

Bununla beraber Biden, Afganistan’daki duruma dari yapmış olduğu açıklamada, “Afganistan’da bir devlet inşası görevimiz yoktu. Orada bulunan ABD topraklarına dair saldırıları önlemekti. Kararımın arkasındayım. Askerlerimizi çektik ve onlar geri döndü. Afgan ordusunun kendileri için mücadele etmesi gerekli.” demişti.

Yorumlar (0)