"Putin ve Erdoğan Ocak 2020'de görüşebilir"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Erdoğan'ın TürkAkım doğalgaz boru hattı açılış töreni için Ocak 2020'de bir araya gelebileceğini söyledi.

DÜNYA 12.11.2019, 14:39
"Putin ve Erdoğan Ocak 2020'de görüşebilir"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki yeni temasların ne zaman gerçekleşeceği sorusu soruldu. 

Dimitriy Peskov ise bu soruya şöyle yanıt verdi: "TürkAkım ile alakalı tüm işlerin tamamlanması dolayısıyla düzenlenecek açılış töreninin kişisel temaslar açısından iyi bir gerekçe olacağı konuşuldu. Planlarımıza göre bu temasın gelecek ocak ayında gerçekleşmesi planlanıyor fakat her iki lider gerekli gördüğü takdirde daha erken bir zamanda da görüşme olabilir."

Ocak ayından önce iki lider arasında bir temas olma ihtimaliyle ilgili gelen soruya ise Dimitriy Peskov, " Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan gerekli görürse gerçekleşebilir" şeklinde cevap verdi.

Son olarak; Peskov, Putin ile Erdoğan arasındaki telefon görüşmesinin çok hızlı bir şekilde ayarlandığının altını çizerek liderlerin her an telefon ile görüşme gerçekleştirebileceğini de vurguladı.

Yorumlar (0)