Putin, Trump’ı savundu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, siyahi Amerikalı George Floyd'un ırkçı beyaz polis tarafından gözaltı sırasında boğularak öldürülmesi sonrası başlayan olaylarla ilgili ilk kez konuştu.

DÜNYA 14.06.2020, 15:59
Putin, Trump’ı savundu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ırkçı beyaz polisin diziyle siyahi Amerikalı George Floyd'un ensesine basarak ölümüne neden olmasının ardından başlayan ve şiddete dönüşen protesto gösterileri ile ilgili ilk kez konuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki olayların ülke içindeki bazı derin krizlerin tezahürü olduğunu, bunu Trump’ın seçildiği günden itibaren görmeye başladıklarını belirtti.

Rus devlet televizyon kanalı Rossiya 1'in canlı yayın konuğu olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerika Birleşik Devletleri'nin Atlanta şehrinde siyahi bir kişinin daha polis şiddeti sonucu yaşamını yitirmesinin ardından başlayan gösterileri de içine alarak genel durumu değerlendirdi.


 
Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşananların bazı derin iç krizlerin tezahürü olduğunu belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bunları ABD Başkanı Donald Trump'ın iktidara geldiği ilk günden itibaren gözlemlediklerini belirterek, Trump’ın demokratik yolla seçimleri kazandığını, kaybeden tarafın ise Trump’ın meşruiyetini sorgulamak için her türlü masalı uydurduğunu söyledi. 

Yeni tip koronavirüs salgınının Amerika Birleşik Devletleri’ndeki birçok sorunu su yüzüne çıkardığına vurgu yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin sözü, Rusya’nın siyasi sisteminde de problemlerin olduğuna getirdi.

Sorunun çıkış noktası ile ilgili olarak tespitte bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “parti grupların çıkarlarının tüm toplum ve halkın çıkarlarının üstüne çıkarılmasından kaynaklandığını” söyledi.

“Yeni tip silah konusunda Rusya bir numara"

Yeni tip silahların geliştirilmesi konusunda Rusya’nın bir numara olduğunu savunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın sadece mevcut silahlanma potansiyelini modernize etmediğini, yeni kompleksleri de devreye soktuğunu, bu göstergeler nedeniyle Rusya’nın dünyada bir numara olduğunun söylenebileceğini ifade etti.

Askeri alanda öne çıkan devletlerin hipersonik silahlara sahip olmadıklarının altını çizen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ihracatı ile bazı ortak ülkelerin bile bu silahlara yeni sahip olduğu sırada Rusya’nın bu silahlarla mücadele araçlarına çoktan sahip olacağını bildirdi.

Yorumlar (0)