Putin, Trump'ı nazikçe reddetti

ABD Başkanı Donald Trump, Sibirya'da geçen haftadan bu yana devam eden yangınları söndürme hususunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yardım teklifinde bulundu.

DÜNYA 01.08.2019, 11:22 01.08.2019, 11:25
Putin, Trump'ı nazikçe reddetti

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Sibirya'da geçen haftadan bu yana devam eden yangınları söndürme hususunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yardım teklifinde bulunduğunu açıklandı.

Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirildi. 

Yapılan açıklamada, Trump ile Putin arasında gerçekleşen görüşmede Rusya'nın Sibirya bölgesi ve doğusunda devam eden yangınların ele alındığı belirtilerek, "Trump, Sibirya'daki yangınları söndürme konusunda Putin'e yardım teklifinde bulundu." ifadesi kullanıldı.  

Putin'in, Trump'a teşekkür ettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Putin, Trump'ın yardım teklifinin Rusya ile ABD arasındaki ilişkilerin yeniden kurulmasını sağlayacağını vurguladı." ifadesine de yer verildi. 

Açıklamada, ikili temasların devam ettirilmesi hususunda tarafların anlaşma sağladığı kaydedildi.

3 milyon hektardan fazla alan hasar gördü

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Sibirya bölgesi ve doğusunda geçen haftadan bu yana devam eden yangın nedeniyle 3 milyon hektardan fazla ormanlık alanın hasar gördüğünü ve 20 farklı bölgeden 500 yerleşim biriminin dumandan etkilendiğini bildirmişti.

Rusya'nın İrkutsk, Krasnoyarsk, Zabaykalsk, Yakutistan ve Buryatya bölgelerinde acil durum ilan edilmişti.

Yorumlar (0)