Putin: Trump, Biden'ı kabul etmezse ben de etmem!

Joe Biden’ın seçimi kazandığı, Trump tarafından resmî olarak kabul edilmedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, Joe Biden’ın başkanlığını tanımaya hazır olmadığını bildirdi.

DÜNYA 22.11.2020, 17:49
Putin: Trump, Biden'ı kabul etmezse ben de etmem!

Amerika Birleşik Devletleri'nde 3 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilen 59. Başkanlık Seçimlerinde zafer kazanarak ABD'nin 46. Başkanı olan Demokrat Parti'nin adayı Joe Biden, Donald Trump ve Cumhuriyetçi Parti'nin itirazlarına rağmen ülke dışından ve ülke içinden tebrikleri kabul ediyor.

Birçok ülkenin liderinin resmî olarak tebrik ettiği Joe Biden’ın başkanlık zaferi ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den ilginç ve çok tartışılacak bir açıklama geldi.

Benim için fark etmez!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmîleşmemesi sebebiyle henüz Joe Biden’ın zaferini kabul etmediğini belirtti.

Rus devlet televizyonunda açıklamalarda bulunan Vladimir Putin, herhangi bir Amerikan lideriyle çalışmaya her zaman hazır olduklarını fakat yine de Joe Biden'ın seçim galibiyetini tanımaya henüz hazır olmadığını açıkladı.

Biden'ı önce Trump kabul etmeli

Rusya lideri Vladimir Putin, Amerika Birleşik Devletleri halkının güvenini elde etmiş olan herkesle çalışacaklarını ancak halkın güveninin kesinleşmesi gerektiğini ifade etti.

Putin, seçimleri kazandığını savunan adayın rakibinin de (Donald Trump) rakip partinin de (Cumhuriyetçiler) "evet sen kazandın" demesi ya da resmî sonuçların kanuni yollardan ilan edilmesiyle ancak zaferin kesinleşeceğini bildirdi.

Yorumlar (0)