Putin sır gibi saklıyordu: Gerçekler deşifre oldu

ABD’de yayım yapan Newsweek dergisi, Rusya lideri Vladimir Putin hakkında hazırlanan ABD istihbarat raporlarına ulaşmayı başardı. 

DÜNYA 03.06.2022, 11:58
Putin sır gibi saklıyordu: Gerçekler deşifre oldu

24 Şubat’ta Vladimir Putin’in emriyle başlayan Ukrayna savaşı, aylardır devam ediyor. Saldırılarını Ukrayna doğusunda bulunan Donbas bölgesine yoğunlaştıran Rus güçler ve Ukrayna ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bölgedeki çatışmalarda Lysychansk ve Severodonetsk kentleri ise büyük önem taşıyor. Rusya, bu şehirleri de ele geçirebilirse, Luhansk bölgesinin tamamında egemenlik sağlamış olacak. 

Newsweek, ABD istihbarat raporlarına erişti

Ukrayna’nın doğusundaki çatışmaların şiddetlendiği bugünlerde Newsweek tarafından çok konuşulacak bir haber yayımlandı. Putin hakkındaki ABD istihbarat raporlarına erişmeyi başaran dergi, pek çok önemli bilgiyi de gün yüzüne çıkardı. Elde edilen raporları yayımlayan Newsweek, bu bilgileri üç farklı istihbarat birimdeki üst düzey personellere dayandırdı. 

Putin’in hasta olduğunu duyurdular

Raporları paylaşan Ulusal İstihbarat Direktörü ofisindeki bir üst düzey yetkili, Putin’in hasta olduğunu onayladı. Savunma İstihbarat Teşkilatı’ndan bir yetkili ve bir emekli Hava Kuvvetleri subayı olan diğer haber kaynakları da yaptıkları açıklamada Putin’in sağlık durumunun iyiye gitmediğini belirterek, bu konuda ciddi araştırma yapıldığını belirttiler. 

“Putin sonrası iktidar boşluğu tüm dünya için büyük riskleri beraberinde getirebilir”

Raporlara ilişkin detayları paylaşan emekli Hava Kuvvetleri subayı, “Putin kesinlikle hasta. Bu konuda hiçbir şüphe duymuyorum. Rusya ve dünya çok önemli bir süreçten geçiyor. Putin’in ardından bir iktidar boşluğu hissedilecek ve bu durum tüm dünya için büyük riskleri beraberinde getirebilir” diyerek çarpıcı bir iddia ortaya attı. 

Putin’i iktidarı kaybetme korkusu mu sardı?

Erişilen ABD istihbarat raporlarında Putin’e ilişkin ilginç detaylar da dikkat çekti. Raporlarda Putin’in iktidarı kaybetme korkusu yaşadığı ve bu durumun kendisini daha da paranoyak bir hale dönüştürdüğü vurgulandı. İstihbarat bilgileri kapsamında Putin’in 2 ay önce bir suikast girişiminden kurtulmuş olabileceği de belirtildi. 

“Kremlin’de görev yapan herkes artık yolun sonuna gelindiğinin farkında”

Konu hakkında görüşlerini paylaşan kıdemli bir istihbarat personeli, “Putin artık Rusya’da mutlak bir güç sahibi değil. Kremlin’de görev yapan herkes artık yolun sonuna gelindiğinin farkında. Putin bu süreçte daha fazla kendini izole etmeye başladı. Bu sebeple artık onun hakkında istihbarat bilgileri toplayabilmek daha da güç bir hal aldı” şeklinde konuştu. Geçtiğimiz günlerde İngiliz basınında da dikkat çekici bir haber paylaşılmış ve Putin’in 3 senelik ömrü kaldığı iddia edilmişti. 

Yorumlar (0)