Putin "şakalarına" devam ediyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, canlı yayında Rusya’nın 2020 ABD başkanlık seçimlerine müdahale edeceği konusunda bir şaka yaptı.

DÜNYA 03.10.2019, 17:44

2016 seçimlerinden hemen sonra ABD, Rusya’nın seçimlere müdahale ettiği iddiasıyla çalkalandı. İddialara göre Rusya, Donald Trump'ın seçilmesini sağlayabilmek için hackerlar aracılığıyla ABD’deki elektronik oy kullanma makineleri de dâhil olmak üzere ABD’nin seçim sistemine müdahale etti.

Başkan Trump’ın da Başkan Putin’in de bu iddiaları yalanlamalarına rağmen ABD kamuoyu ve özellikle Demokrat Parti siyasetçileri konu hakkında bir soruşturma açılmasını istedi.

Eski FBI direktörü ve dönemin Adalet Bakanlığı Özel Müşaviri Robert Mueller’ın raporunda Trump ekibinin Rusya’yla açık bir şekilde iletişime geçtiği yönünde bir şey söylenmezken Mueller’ın “Trump tam anlamıyla aklanmış değil” demesi, Trump ve Rusya hakkındaki şüpheleri sonlandırmadı.

Şüpheler hâlâ sonlanmamışken ve 2020 seçimleri yaklaşırken Vladimir Putin’in böyle bir şaka yapması ise tartışma konusu oldu.

Yorumlar (0)