Putin, “sabıkalı asker” kozunu kullandı, kararnameyi imzaladı

Rusya güçlerinin Ukrayna'da sıkıntılar yaşadığına dair birçok haber bulunuyor. Bu haberlerin doğru olabileceğine yönelik yeni bir gelişme meydana geldi. Eski mahkumlarla ilgili oluşturulan kararnameye imza atan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, cephede Ukrayna'ya karşı yeni bir hamlede bulundu.

DÜNYA 07.11.2022, 13:57 07.11.2022, 14:00
Putin, “sabıkalı asker” kozunu kullandı, kararnameyi imzaladı

Rusya, Ukrayna’ya karşı cephelere eski mahkumları da gönderiyor. Uzun süredir konuşulan ilgili kararnameye imza atan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve cinayet gibi suçlardan sabıkası bulunan Rusları cepheye sürecek. Bu hamleyle birlikte yüz binlerce kişinin Rus kuvvetlerine alınacağı ifade ediliyor.

İddialar çıktı, anlaşma imzalandı

Söz konusu karar içerisinde terörizm ve çocuklara karşı cinsel saldırı gibi suçlarından dolayı daha önce hüküm almış olanlar ise bu durumdan muaf tutuldu. Geçtiğimiz aylarda Wagner isimli bir Rus paralı asker ekibinin hapishaneden videoları sızdırılmış ve hükümlülere 6 ay orduda bulunmaları karşılığında cezalarının silinmesi teklif edildiği görülmüştü.

Rusya'nın savaş sırasında asker eksikliğini anlatan bu görüntülerin ardından ülke çapında seferberlik ilan edilmiş ve toplamda 300 bin yedek askerin vazife başına çağrılacağı ifade edilmişti. Cephelerde silahlı mücadele devam ederken diğer bir taraftan da diplomasi trafiği hız kesmeden devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda Zelenski, Rusya'nın yönetiminde Putin olduğu sürece herhangi bir barış müzakeresi sağlanmayacağını söylemiş, "Rusya’nın başına gelen yeni yönetici ile müzakere yapacağız." demişti.

ABD’li yöneticiden “Ukrayna yorgunluğu” açıklaması

Amerika yerel basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, Biden idaresinin özellikle Ukrayna lideri Volodimir Zelenski ile görüştüğünü ve Rusya'yla müzakereye oturması yönünde teşviklerde bulunduğu ifade edildi.

Zelenski'nin bu duruma karşı ret cevabı vermesinin Latin Amerika, Afrika ve Avrupa’da kaygılara neden olduğu aktarıldı. ABD'li bir yöneticinin tarafından yapılan açıklamada, “Bazı müttefik ülkelerde Ukrayna yorgunluğu görüldüğü bir gerçek. Özellikle savaştan dolayı ekonomik şekilde etkilenen belirli ülkeler bu durumu net bir şekilde ortaya koyuyor” demişti.

Yorumlar (0)