Putin özür diledi

Putin, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 'Adolf Hitler'in Yahudi asıllı olduğu'na yönelik sözleri sebebiyle İsrail Başbakanı Bennett'ten özür diledi.

DÜNYA 05.05.2022, 21:16
Putin özür diledi

İsrail hükümetinin basın ofisi tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Putin ve Naftali Bennett bir telefon görüşmesi yaptı.

Bahse konu görüşmede, Bennett'in Rus askerlerinin kuşatması altında bulunan Ukrayna'nın Mariupol şehrinden insani tahliyeler için bir teklifte bulunduğu kaydedildi. Putin'in de 'Kızılhaç ve BM (Birleşmiş Milletler) insani koridoruyla sivillerin tahliyesine müsaade edeceğine yönelik söz verdiği' belirtildi.

İkilinin, Lavrov'un "Adolf Hitler Yahudi asıllıydı, en büyük Yahudi düşmanları Yahudilerin ta kendisiydi." şeklindeki sözlerini ele aldığı paylaşıldı. Bennett'in söz konusu ifadeleri için 'Rus liderin özrünü kabul ettiği, Holokost'a ve Yahudi halkına dair tavrını açıkladığı için teşekkürlerini ilettiği' bildirildi.

Kremlin 'özür'den bahsetmedi

Bahse konu telefon görüşmesine dair Kremlin Sarayı tarafından gerçekleştirilen açıklamada ise Putin'in İsrail'deki bağımsızlık günü sebebiyle İsrail halkını ve Bennet'i tebrik ettiği belirtildi.

Söz konusu açıklamada, "Putin, toplama kamplarında ve gettolarda işkence gören, Nazilerin cezalandırma operasyonları esnasında katledilen 6 milyon Yahudi'den yüzde 40'lık kısmının SSCB (Sovyetler Birliği) vatandaşı olduğunu anımsattı ve İsrail’de ikamet eden gazilere esenlik ve sağlık dileklerini iletmelerini talep etti." ifadeleri kullanıldı. Kremlin tarafından yapılan açıklamada Putin'in özür dilediğine dair bir bilgiye yer verilmedi. 


(Lavrov)

Yorumlar (0)