Putin: Neo-Nazilere karşı savaşıyoruz

Putin, Ukrayna’daki milliyetçi ve Neo-Nazi grupların sivil halkı canlı kalkan olarak kullandığını belirterek, “Ukrayna halkının bir kısmı korkutulmuş durumda, bir kısmı da milliyetçi propagandalarla kandırılmış durumda. Biz yine de tek bir halk olduğumuzu düşünüyoruz ve bu düşüncemiz değişmeyecek.” dedi.

DÜNYA 03.03.2022, 21:32
Putin: Neo-Nazilere karşı savaşıyoruz

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus halkına seslendi. Savaşta yaşamını yitiren askerler için saygı duruşunda bulunan Rus lider, Ukrayna'daki harekata ilişkin açıklama yaptı. 

Putin, Rusya'ya karşı bir kara propaganda yapıldığını dile getirerek, "Sivil can kayıpları oluşmaması için titizlikle çalışıyoruz. Maalesef kayıplar olabiliyor. Ülkemizin güvenliği için savaşırken ölen veyahut yaralanan askerlerimizin ailelerine aylık bağlanacak ve ek ödemeler yapılacak." ifadelerini kullandı. 

“Bu tür taktikleri yalnızca faşistler uygular"

Ülkedeki Neo-Nazi grupların sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını ifade eden Putin, “Bunu hemen her şehirde yapıyorlar. Bu tür taktikleri yalnızca faşistler uygular. Bu oluşumlar askeri teçhizatları tüm uyarılara rağmen okulların, hastanelerin, anaokullarının yanına konuşlandırıyor. Orta Doğu'dan paralı askerler de getirdiler. Aşırı milliyetçi Neo-Nazi gruplar sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor. Bunlar iddia değil, elimizde fotoğraflar var." diye konuştu. 

“Tespit edilen tüm hedeflere ulaşıldı"

Ukraynalıların ve Rusların tek bir halk olduğunu kaydeden Putin, “Neo-Naziler ülkedeki yabancı öğrencileri rehin aldı. Bu gençler ülkeyi terk etmek istiyorlar fakat tehdit edildikleri için gidemiyorlar. Ukrayna halkının bir kısmı korkutulmuş durumda, bir kısmı da milliyetçi propagandalarla kandırılmış durumda. Biz yine de tek bir halk olduğumuzu düşünüyoruz ve bu düşüncemiz değişmeyecek." diye konuştu. 

Ukrayna'daki harekatın planlandığı gibi gittiğini söyleyen Rusya lideri, "Tespit edilen tüm hedeflere ulaşıldı. Her şey programa göre ilerliyor." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)